25 000 долара награда! Дава я музей

Щастливецът трябва да открие една специална находка

25 000 долара награда! Дава я музей | StandartNews.com

Музеят на минералите и вкаменелостите на американския щат Мейн обяви лов за метеорит, паднал в този регион в началото на април. Който го открие, ще получи голяма награда, уверява „Маями хералд”, предаде Нова тв.

В събота, 8 април, огнено кълбо бе видяно в небето над Мейн. Очевидци са чули и звук от удар на метеорит в земята, който наподобявал далечен взрив. Музеят на минералите и вкаменелостите в Мейн обеща да плати 25 000 долара за метеорита. Ако бъде предаден на музея, ще бъде проверен за автентичност.

„В зависимост от състава на метеорита може да бъде по-лесно или по-трудно да се намери. Металният метеорит се забелязва по-лесно на терен, но каменният вече не е толкова лесен за тези, които нямат опит с извънземни обекти”, поясни Майкъл Фелч от музея.

Експерти смятат, че метеоритът може да е паднал до град Кале край границата с Канада. Според НАСА обектът е бил във въздуха 4 минути и 40 секунди. Преди това теглото му се оценява на един килограм.

„Изглежда, че този метеорит е паднал в гората и минали подобни случаи са доказали, че те са по-трудни за намиране там”, смята ученият от НАСА Марк Фрайс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай