2,2 млн. от Европа за Класическата

2,2 млн. от Европа за Класическата | StandartNews.com

 

София. Класическата гимназия, която се тресе от протести на учители, родители и ученици, вчера qполучи 2.2 млн. лв. европейски пари за саниране на сградата. Те се отпускат по оперативна програма "Регионално развитие". Министърът на културата Владимир Пенев посочи, че ремонтът на гимназията е по-важен, тъй като по думите му става въпрос по-скоро за междуличностен, а не административен проблем.

Уволнената дисциплинарно учителка по литература от Класическата гимназия Анета Иванова обяви пред "Стандарт", че книгата й "Глас" на издателството "Дамян Яков" не е с порнографска насоченост. Тя категорично отрече подобни твърдения на част от бившите й колеги и ученици. По-думите й атаките идват от страна на и.д. директор на училището Мариела Папазова и "недисциплинирани ученици с нисък успех".

Иванова определя произведението си като "феномен на книжния пазар у нас". В 920 страници тя лирично и емоционално описва живота си. "И в този ден на зимна красота отново и отново си припомних, че съм прекрасно същество, преливащо от любов", започва един от стиховете й. Освен като учител, Иванова е известна и с патриотичната си дейност в защита на българите от Западните покрайнини в Сърбия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай