21 нови дестинации с Ryanair от и за София

21 нови дестинации с Ryanair от и за София | StandartNews.com

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа - Ryanair, отваря свой център в София. От 30 октомври на летището в българската столица ще бъдат базирани 3 самолета. От същата дата компанията ще лети до 21 дестинации. Това съобщи главният търговски директор на ирландския авиопревозвач Дейвид О'Брайън на специална пресконференция.

До половината от дестинациите и в момента се лети от летище София чрез други превозвачи, като това са ключови европейски столици и градове. Другата половина обаче са напълно нови, обобщи О'Брайън. С това си разписание Ryanair ще има по 90 полета на седмица. За 2016 г. ще превози 700 хил. пътници, а през 2017 г. - над 1.5 млн. души от и за София.

Мащабното влизане на авиопревозвача в София в края на 2017 г. ще го подреди на първо или второ място на база брой превозени пътници в зависимост от представянето на настоящия лидер по този показател, унгарската Wizz Air, каза О'Брайън. Тя също разполага с база тук. На трето място ще остане националният авиопревозвач "България ер". За българските пътници това означава една много по-добра свързаност и по-силна конкуренция между превозвачите, като по думите на О'Брайън сегашните цени на полетите от и до летище София били завишени и почти двойно над тези в Букурещ.

В София, главният търговски директор на Ryanair Дейвид О'Брайън заяви:

„За нас е удоволствие да обявим нашата първа българска база в София, която ще започне работа от 30 октомври 2016 г. с 3 местно базирани самолета (инвестиция на стойност 300 милиона долара) и общо 21 международни линии. Те ще доведат над 1,5 милиона клиенти годишно и ще осигурят директно и индиректно 1100 работни места в София и региона.

Тази значителна инвестиция е важна част от нашите планове за разширяване, както в България, така и в Източна Европа. Ние свързваме София и ключовите европейски бизнес дестинации като Берлин, Брюксел, Дъблин, Лондон, Мадрид и Милано чрез редовни и удобни услуги. Това прави Ryanair идеалния избор, както за бизнес клиентите така и за тези, които пътуват за удоволствие.

Нашите 106 милиона клиенти могат да очакват още подобрения, тъй като продължаваме програмата „Винаги по-добри", която включва още нови маршрути, ново приложение, нов интериор, нови униформи на екипажа и подобрени менюта по време на полетите.

За да отбележим откриването на нашата нова база в София, ние ще пуснем в продажба билети на промоционална цена от само 19.99 евро. Те ще бъдат налични за резервация до събота, 2 април2016 г., за дати на пътуване през ноември 2016 г. Тъй като тези билети на невероятно ниски цени ще бъдат разграбени веднага, клиентите трябва да побързат да се регистрират на www.ryanair.com, за да не пропуснат тази възможност".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай