19 качиха Влади на Мусала за залеза

19 качиха Влади на Мусала за залеза | StandartNews.com

19 мъже сбъднаха мечтата на прикован на инвалидна количка мъж да види залеза на Мусала. 14 планински спасители и 5 доброволци, приятели на 34-годишния Влади Гюров, реализираха успешно идеята. Мъжът е инвалид от 15 години, последно е бил на Мусала преди инцидента, който го обездвижва. Мисията за сбъдване на мечтата на мъжа е изпълнена на 8 март. Изкачването към Мусала стартира в 8 часа. Влади е вързан за шейна и в 8,45 той и момчетата успели да стигнат горната станция и да се полюбуват на страхотно време и неописуеми гледки към Боровец, Искър и Мусала.

"След серия от доста страшни повдигания на носилката над оголени камъни, почти 90-градусов наклон в края на трасето и редувания на въжета в 15 часа се озовахме на върха - на 2925 метра надморска височина. Прекарахме 15 емоционални минути, през които нямаше човек, на когото да не виждаме усмивка на лицето през сълзи от щастие в очите", разказва за емоциите Ники, който е един от участниците в изкачването. В 15,20 младежите с големи сърца поемат по обратния път и за един час стигат при заслона. Вълнението е неописуемо, това е едно страхотно преживяване, несравнимо е щастието, каза след това Влади Гюров пред БНТ.

Той работи като софтуерен специалист, а приятелите му го наричат "луда глава". След инцидента той три пъти е скачал с парашут от самолет, летял е с парапланер, тренира баскетбол и тенис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай