17 семейства, останали без дом от наводнението, са в общински жилища

17 семейства, останали без дом от наводнението, са в общински жилища | StandartNews.com

Добрич. Месец и половина след потопа в Добрич 17 от общо 47 семейства, подали молби за настаняване в общински жилища, са настанени в апартаменти, стопанисвани от общинското дружество "Жилфонд-инвест". Това обяви управителят му Илия Михайлов, като добави, че дружеството е имало в готовност 29 апартамента.

"10 семейства изтеглиха молбите си, 6 от нуждаещите се нямаха адресна регистрация в Добрич, 4 се отказаха, без да посочат причина, а 10 от подалите молби не се явиха", каза още Михайлов.

За ремонта на жилищата търговското дружество е вложило 29 хил. лв. от собствения си капитал. "Благодарни сме на помощта на БЧК - Добрич, които осигуриха на хората матраци и постелъчно бельо и завивки", добави още Михайлов.

Всички настанени са с договори за 1 година, като плащат наеми по общия ред на "Жилфонд-инвест", като най-скъпият наем е 1.50 лв. за квадрат полезна жилищна площ.

Управителят на фирмата заяви още, че в момента в списъка за крайнонуждаещи се има подадени 726 молби за настаняване в общински жилища, като до края на юли общо новонастанени са били 36 души от списъка за крайнонуждаещи се. Следващата седмица предстои да бъдат освободени принудително три общински жилища, в които наемателите са некоректни платци и имат задължения за наеми, ток и вода. "Най-голяма е дължимата сума за вода от трите жилища - общо 3 730 лв., за наем е 1085 лв. и за еленергия - 140 лв.", каза Михайлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай