14 искат да строят 60 км от "Хемус"

14 искат да строят 60 км от "Хемус"  | StandartNews.com

14 кандидати продължават във втория етап от търга за изграждането на 60 км от магистрала "Хемус". Развитието на търга за строителството на отсечката от Ябланица до разклона за Плевен и Ловеч става ясно от сайта на Националната компания "Стратегически инфраструктурни проекти".

Прогнозната стойност за участъка е 434 млн. лв. За първата обособена позиция по процедурата - проектиране и строителство на отсечката от Ябланица до района на Угърчин в процедурата продължават 8 кандидати. Това са обединенията ДЗЗД "Хемус БГ", "АМ Хемус Лот 1", "Хемус Ябланица", "Гюлермак - ЙСЕ ЖВ", ДЗЗД "Хемус МППА 2015", ДЗЗД Консорциум "КОРСАН-СК 13" и фирмите "Серениссима Конструциони" СПА, и "Щтрабаг" АД.

За участъка от района на Угърчин до разклона за Плевен и Ловеч в търга продължават 6 кандидати. Това са обединение "ПСТ Хемус 2", компаниите "Асталди Ес Пи Ей" АД, "Ташяпъ Иншаат Тааххют Санайи Ве Диджарет" АД, консорциум "Хемус 1 - 2015", "Джойнт венчър Кондоте - Монолит" ДЗЗД и Кооператива Муратори § Чеменисти - Чи Ем Чи ди Равенна Сочиета Кооператива. Финансирането на двете отсечки все още не е ясно, като се обсъждат варианти за евросредства, пари от бюджета и заем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай