Петък,

11 странни правила от кралския протокол

От: Агенция Стандарт -
300
11 странни правила от кралския протокол
A
A
A

Всеки си мечтае да стане кралска особа. Но много хора не осъзнават, че в Двора има толкова много правила и забрани, че би било почти невъзможно всички те да се спазват. InStyle представя най-куриозните от стотиците условия в живота на кралските особи, пише БГНЕС.

1. Дрес код за принц Джордж

Дори и най-малките членове на кралското семейство трябва да се обличат според правилата. Малкият принц Джордж, например, трябва да носи само шорти до осемгодишна възраст. Работата е там, че дълго време панталоните се считат за атрибут на средната класа, а шортите – за аристократи. Независимо от времето. Вярно е, че с появата на принц Луис на Джордж все по-често се разрешава да носи панталон.

2. Кралските коргита

В Двора най-привилегировани са кралските коргита. Елизабет II обожава домашните си любимци, за тях почти няма забрани. Кучетата могат дори да спят на леглото, но никой не може да им повишава тон, а храната им се приготвя лично от главния готвач на Бъкингамския дворец.

3. Време за тиара

Жените от кралското семейство трябва да се появяват с шапка на главата на всички официални събития. Независимо от факта, че по-голямата част от света се подиграва с често нелепите шапки на дамите със синя кръв, те просто нямат избор - етикетът е етикет. Ако събитието е с начален час след 18:00 ч. е прието да се носят тиари вместо шапки. Но това не за всеки - удоволствието от носенето на изящна диадема на главата е достъпно само за омъжени дами.

4. Готови за траур

По време на всякакви пътувания в куфара на монарха винаги трябва да има черно облекло в случай на непредвиден траур. Между другото, това е единствената причина, оправдаваща носенето на черни дрехи в кралското семейство. В други случаи е обичайно да се избират други цветове. Ако не можете да живеете без черно, ще трябва да го замените с други тъмни нюанси. Веднъж принцеса Даяна наруши това правило, като се появи на публично място в черна рокля с голи рамене и беше силно критикувана.

5. Частни самолети

Преките наследници на трона не могат да летят заедно на дълги разстояния. Например, когато принц Джордж, един от претендентите за британския трон, навърши 12 години, той ще трябва да лети с различни самолети с баща си, принц Уилям.

6. Малко беседа на изкуството

По време на вечеря, дори последователността, с която кралицата общува с гостите, се подчинява на регламенти. И така, първо тя трябва да разговаря с човека, който седи вдясно от нея и едва след като поднесат второто блюдо, шансът да побъбри с Нейно величество се предоставя на седящия вляво.

7. Без „Монопол“

Кралските особи не могат да играят „Монопол“. Защо тази настолна игра е табу, не е известно със сигурност, но още през 2008 г. втория син на кралица Елизабет - принц Андрю, херцог на Йорк, спомена това. Надяваме се, че поне гледането на „Игра на тронове“ не е забранено със закон.

8. Токчета

Според протокола обувките на монарсите трябва да са със затворен нос, както и стабилни, за предпочитане класически. Без неудобни токчета. Въпросът е, че кралицата трябва да символизира стабилност и увереност, което е доста трудно да се демонстрира на високи, тънки токчета. Между другото, специално обучени хора разтъпкват новите обувки на кралицата.

 

9. Побързайте да хапнете преди кралицата

Всички членове на кралското семейство, както и тези, които имат достатъчно късмет да вечерят с Нейно величество, трябва да са се нахранили преди кралицата да довърши яденето си. Ако тя приключи и постави приборите до чинията, всички останали трябва да направят същото. Никаква справедливост! Но за хората със синя кръв етикетът е по-важен от глада.

Между другото, има и подсказка - ако чантата на кралицата е на масата, това означава, че след пет минути храненето ще свърши.

10. Свободни ръце

Жените от кралското семейство трябва да бъдат предпазливи в избора на аксесоари - поне едната ръка трябва да е свободна. Следователно, предпочитание се дава на чанти носени на рамо, така че да е удобно да се ръкувате и да махате на поданиците.

11. Морски дарове

Членовете на кралското семейство се опитват да не ядат миди и ракообразни, за да елиминират риска от отравяне или алергии. Без шампанско със стриди!


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com