100 причини да се гордеем, че сме българи

Новата книга на издателство "Стандарт" е сред хитовете на Международния панаир в НДК

100 причини да се гордеем, че сме българи | StandartNews.com

"100 причини да се гордеем, че сме българи" на "Стандарт" е сред хитовете на Софийския международен панаир на книгата, който започва на 4 декември в НДК. Това е съвместен проект на издателството и фондацията "Българска гордост", пуснала на пазара голямата енциклопедия "1000 причини да се гордеем, че сме българи". "100-те причини" поставят началото на поредицата на "Стандарт" "Библиотека за ученика". В НДК издателството представя още своя онлайн книжен магазин и поетичното бижу на Иван Матанов "Не споменавай морето". На панаира всеки може да направи заявка за томчетата на "Стандарт".

На площ от над 1000 кв. м над 130 български и чуждестранни изложители ще представят огромно богатство. Тази година почетен гост е Унгария. Специално за откриването в София ще пристигне вицепремиерът Тибор Наврачич. Неслучайно "Жанет 45" предвижда представяне на сборниците "Едноминутни новели" от Ищван Йоркен и "Вълчи вой-кучи лай" на българина, роден в Будапеща и пишещ на унгарски Тошо Дончев.

Режисьорът Людмил Ангелов ще раздава автографи върху сборника си "Разкази" на 7 декември от 17.30 часа. Ден по-късно Стефан Цанев ще подписва от 12 ч новото си двутомно издание на "Български хроники" и поредния тираж на романа си "Мравки и богове", а Милен Русков ще прави същото върху романите си "Възвишение", "Захвърлен в природата" и "Джобна енциклопедия на мистериите" от 14.30 часа.

Специален гост за старта ще бъде световноизвестният автор и водещ Алън Пийз, познат като "Mr. Body Language". Той ще раздава автографи на щанда на "Сиела", а на 5 декември ще води еднодневен семинар на тема "Изкуството на комуникацията". Сред интересните акценти е премиерата на "Балада за Виктор Пасков", която Румен Леонидов ще представи на 4 декември от 18 часа. Романът на Красимир Дамянов е свидетелство за агонията на цяло поколение, зад което ще останат серия "невръстни неизвършени убийства", куп недописани "мръсни приказки" и "аутопсии на любов". Твърде любопитна ще бъде и срещата с авторите на най-продаваната фентъзи трилогия във Франция "Стром"  - Еманюел и Беноа дьо Сен Шама на 6 декември от 13 часа. Автографи ще раздават още Теодора Димова, Деян Енев, Бойко Ламбовски, Людмила Филипова, Ружа Лазарова и Калин Терзийски.

Авторката на бестселъри Анна Данилова ще представи най-новата си кримка "Зад гърба ми - вратите на ада". Руската Агата Кристи, както я наричат, ще раздава автографи на 8 декември от 12 до 14 ч на щанда на "Персей" на третия етаж. Книгите на Данилова се преиздават постоянно в Русия. Тя се омъжи за българин и от няколко години плете кримисюжетите си в китно шуменско селце. Ден по-късно Евтим Евтимов, Маргарита Петкова, Романьола Мирославова и Виктория Катранова ще четат свои стихове.

Издателство "Хермес" готви две премиери. Светлозар Игов ще представи "Иво Андрич - исторически песимизъм и трансцендентални блянове" на 4 декември от 16 часа в мраморното фоайе. Професорът от Алма матер Божидар Кунчев пък ще бъде там на следващия ден с "Когато времето кристализира".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай