100 милиона за центрове от семеен тип

100 милиона за центрове от семеен тип | StandartNews.com

Министър Десислава Терзиева откри във Враца нова къща за 44 деца в неравностойно положение


Враца. Над 100 милиона лева се инвестират чрез програмата за регионално развитие в изграждането на 62 центъра за настаняване от семеен тип на територията на цялата страна. Това съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева във Враца.

 

„Като майка осъзнавам, че тези центрове не могат да заменят домашната среда и уют, но целта на държавата е да създаде за децата възможно най-добри условия, за да се почувстват като у дома", призна тя. Министър Терзиева откри в града нов център за настаняване от семеен тип за деца и младежи в неравностойно положение. Стойността на проекта е 2,6 милиона лева, осигурени от програмата. В иновативния социален комплекс ще се осигурят подходящите условия за възпитанието, обучение и интеграция на 44 деца и младежи.

 

Министър Терзиева даде символичен старт и на изграждането на най-новия проект на община Враца за зелена и достъпна градската среда. Близо 5 милиона лева от оперативната програма ще се инвестират за изграждане на зелени площи, обновяването на парк „Хижата" и изграждане на спортни и детски площадки. С този проект инвестициите по програмата на територията на община Враца достигат 26 милиона лева. Общият ресурс, предоставен по проекти в в цялата област пък е 50 милиона лева, обобщи Терзиева.

 

По повод лошото състояние на булевард „Васил Кънчов" във Враца, който е част от международния път Е-79, министърът разясни, че ще започнат поетапни ремонти на участъка, след като лятото бъде пуснат в експлоатация, изграждащият се обход на града. Финансирането ще бъде осигурено от спестените средства от Агенция „Пътна инфраструктура".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай