Жулиет Бинош чака Ален Делон да влезе във форма

Двамата са планирали общ филм след пандемията

Жулиет Бинош чака Ален Делон да влезе във форма | StandartNews.com

Жулиет Бинош очаква Ален Делон напълно да влезе във форма след миналогодишния инсулт, за да снимат заедно след пандемията. Прочутата актриса заговори за проекта им още миналата година на фестивала във Венеция, където заедно с Катрин Деньов дефилира по червения килим преди премиерата на общия им филм „Истината“ на Хирокадзу Корееда, открил международния форум. Бинош обаче отрича всякаква съперничество с Деньов, с която са майка и дъщеря в драмата на японеца.  

„Обожавам тази велика жена, израснала съм с нейните филми - знаех наизуст всичките й реплики в „Магарешка кожа“. Когато се срещнахме за първия снимачен ден на „Истината“, тя започна да ми говори церемониално на „вие“. А аз започнах да се чудя как да се превърна в нейно дете. Катрин е известна с това, че постоянно пуши. И за да се приобщя към нея, трябваше отново да запаля цигара, въпреки че ги отказах отдавна. Докато снимахме, често й казвах „Дай назаем една цигара“, а тя строго отговаряше „Що за глупост – нима когато някой дава цигара, очаква да му бъде върната?!“. „Добре, тогава ще ти купя  цяла кутия“, отвърнах й веднъж аз. Така разчупихме ледовете“.

Бинош разказва, че за да се чувства максимално комфортно пред камерите, трябва около нея да има поне един личен предмет от дома й – килимче, куфарче, парденце. Идеята й дава преди време китайският режисьор Хоу Сяосян. Но нито един от френските му колеги след това не успял да си обясни този навик на Бинош. В Щатите също не могли да разберат тази проява на източна чувствителност. „Никога не съм искала да ставам холивудска звезда, мечтаех си за международна кариера – а това не е едно и също. Актьорите в Холивуд са роби на системата. А аз съм прекалено независима и държа на навиците си“,  категорична е Жулиет. Докато чака Ален Делон, тя участва в няколко филма, чиито премиери предстоят. Една от последните й героини е писателка, която се прави на чистачка, за да шпионира.  В „Идеалната жена“ на Мартен Прово пък е бунтарка, която през 60-те обръща с главата надолу училище, в което възпитават момичетата да готвят, да бъдат услужливи към мъжете и да изпълняват всичките им капризи в леглото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай