Жоро Христов се закани на Кичка

Двамата се изправят един срещу друг в "Музикална академия" по ТВ7

Жоро Христов се закани на Кичка | StandartNews.com

София. Старите приятели и актуални опоненти Кичка Бодурова и Георги Христов се изправят един срещу друг пред цяла България. Двамата изпълнители, които се скараха жестоко преди години, ще участват в новото шоу "Музикална академия", което стартира на 24 септември по ТВ7. Кичка ще защитава честта на златното поколение, а Жоро ще я оценява като един от журито. Христов вече се закани, че ще бъде безкомпромисен към изпълнителите, независимо, че някои от тях са му колеги и авери от десетилетия. Той допълни, че не дължи никому нищо и затова никой не бива да му се сърди. Сега обаче интригата се заплита. Двамата бивши "най-добри приятели", каквито сами се наричаха, ще работят заедно за първи път след разлъката. А тя не беше никак приятна.

Кичка здраво омаскари Христов в автобиографичната си книга. Там тя разказва как той й е обещал, че ще участва в концерта по повод 55-годишния й юбилей в НДК през 2010 година, но в последния момент се отказал. Той й казал, че ще пътува в чужбина и заради това не може да дойде, но техни общи приятели го хванали на закуска в София на следващия ден. Това дълбоко наранило Кичка, която разказва, че е уреждала участия на Жоро в Щатите. Оттогава двамата не поддържат контакти, но Кичка няколко пъти е казвала, че би му простила, ако той й се извини. Каква е точно истината и има ли място за реваншизъм съвсем скоро ще стане ясно и то в националния ефир. Темпераментните характери на Кичка и Жоро едва ли ще си останат длъжници.

Вчера станаха ясни и останалите представители от златното поколение на българската музика, които ще участват в шоуто на Иван и Андрей. Това са Петя Буюклиева, Етиен Леви, Коцето Калки. Името на Стенли вече беше известно. Те ще живеят заедно с младите си съперници (10 на брой, от които е потвърдено за Криско) в специално изградената музикална академия, оборудвана с репетиционни зали, звукозаписни студиа и 50 камери, от които няма да останат никакви професионални и житейски тайни. В продължение на 12 седмици те ще се борят за голямата награда от 100 000 лв. и титлата "Кой наистина може да пее".

Етиен Леви помагаше на участниците в "Мюзик айдъл" като педагог. "Тръпката е в това да се докажа отново на музикалната сцена и то при силна конкуренция. Събрали са се най-добрите в бранша", разказва Леви. Той обаче ще трябва да загърби приятелските си връзки в името на състезанието. Примерно с Петя Буюклиева се знаят от най-ранна младост. Коцето Калки ще се възползва от разнообразните си дарби, а те не са никак малко - той е певец и актьор, свири на китара, банджо, блок-флейта, мандолина, но е и добър зъболекар. Стенли се записа в историята с албума "Европодиум'92" с Ани Ленъкс, U2, Зукеро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай