Защо Йоана Темелкова се отчая от театъра

Няма я тази атмосфера, заради която кандидатствах в Академията, заяви Лора от "Братя"

Защо Йоана Темелкова се отчая от театъра | StandartNews.com

Звездата от криминалната драма „Братя“ Йоана Темелкова споделя, че е искала да бъде журналист, а най-важните неща за нея са честността и състрадателността. Тя е емоционална и експресивна, но и рязка, когато става дума за несправедливост.

„В първи сезон на „Братя“ ролята на Лора беше трудна, но поносима. Защото следвах вярно логиката на персонажа си. Беше малко странно, защото ставаше дума за различен вид любов, която тя изпитва към двамата братя. Във втори сезон осъзнах, че това е най-трудният образ, който съм играла в живота си. Това ме съсипа. Последните две седмици, в които снимахме, изобщо не бях на себе си. Това, което ще се случи на Лора е много сериозно, ще преживее много неща“, споделя Йоана.

„Мъжът ми ме запали по богатството на италианската кухня. Защото от една страна съм традиционалист, а от друга трудно експериментирам с храната. Мисля, че човек трябва да яде всичко, но не бива да прекалява. Не съм пазила диети, но консумирам качествена  храна“, разкрива Темелкова.

През последната година актрисата се е променила – от краен оптимист и идеалист се е превърнала в реалист и песимист. Тя напуска театър "София" два месеца преди да научи, че е бременна.

„В артистичен план реших да си направя малка пауза от театъра. Това е доста крайно решение за изненада на много хора около мен. Имам нужда от личен творчески покой. Това, което не ми харесва, че театърът изгуби аурата си. Няма я тази атмосфера, заради която кандидатствах в Академията и заради която започнах театралния си път. Много хора взеха да подценяват това изкуство. В държавите, в които културата е нещо важно и се цени, артистите няма да говорят като мен. Болезнено приемам отношението на държавата към артистите като цяло. Трябва да се бориш със зъби и нокти, на 50 места, за да можеш да живееш“, коментира тя.

„Когато баба ми си отиде, това нанесе много сериозна емоционална щета върху мен. Това е жената, която ме отгледа. Майка ми пътуваше много в командировки в Русия и аз живеех при баба и дядо“, връща лентата назад актрисата

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай