Защо Валентин Танев скърби на рождения си ден

Актьорът неотдавна загуби най-близкия си човек

Защо Валентин Танев скърби на рождения си ден | StandartNews.com

Днес Валентин Танев става на 64 години. Рожденият му ден обаче далеч няма да бъде белязан от радост, а от тъга, тъй като от 40 години насам ще го посрещне сам, без своята съпруга Юлия, която съвсем наскоро напусна този свят. Бившият господар на ефира за първи път проговори за тежката си загуба в ефира на bTV

Запитан от Сашо Кадиев и Деси Стоянова как мисли да отбележи личния си празник, той каза, че ще го стори с представление, което му се налага да изнесе още тази вечер. След това обаче заедно с негов приятел от казармата, който също е роден на днешната дата, все пак ще съберат в тесен кръг свои близки.

"Не ми е много до празници. Неотдавна загубих най-близкия си човек и в момента не ми е приоритет да се веселя. Но така или иначе трябва да продължа да работя и да се срещам с приятелите си", сподели той.

Артистът не пожела да навлезе в подробности около кончината на своята любима, отишла си на 58-годишна възраст, отказвайки да разкрие точната причина за нейната смърт. Родни медии обаче предават, че директорката на детска градина е водила продължителна битка с рака, която в крайна сметка е загубила.

На въпроса как се справя човек с нещо подобно, той отвърна, че предпочита да запази отговора за себе си, но миг по-късно каза, че се налага да се изправи пред болезнената реалност, намирайки начин да я понесе, макар да не е никак лесно.

"В края на краищата трябва да продължа", заключи Танев.

Онова, което му е помогнало да се справи със страданието, било изпълненият му с работни ангажименти график. Скърбящият мъж призна, че след трагедията е отложил множество участия, но в даден момент е разбрал, че не това е решението и не може до безкрай да избягва завръщането си пред публика, понеже по този начин останалите му колеги са търпели финансови загуби. Той използва възможността да благодари на всички тях за разбирането в този труден за него момент.

Любовната история на Валентин и Юлия започва преди повече от четири десетилетия, когато се запознават по време на театрално представление във Варна. Тогава той все още е студент към Техническия университет, а тя - част от зрителите, отишли да гледат спектакъла, в който артистите е трябвало да слязат в публиката, за да поканят на блус някои от присъстващите жени. Търсейки своята дама, очите му внезапно се спират на нея и той разбира, че тя е тази, с която иска да танцува, а искрите между двамата прехвърчат мигновено. Не след дълго започва техният романс, който ги отвежда до олтара. В продължение на 40 г. двамата се радват на щастлив семеен живот, дарил ги с две деца - син и дъщеря, носещи имената Боян и Анелия.

През последната година и половина Танев се сбогува още и с двамата си родители, както и със своя брат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай