Загадъчна сага за оцеляване

Загадъчна сага за оцеляване | StandartNews.com

Екшънът е комбинация между "Повелителят на мухите" и "Игрите на глада"

В "Лабиринтът: В обгорени земи" героите се изправят срещу смъртен враг - злото

Филмът "Лабиринтът: В обгорени земи" е адаптация по едноименния втори роман ("The Scorch Trials", 2010 г.) от поредицата "Лабиринтът" на американския писател Джеймс Дашнър. Лентата е загадъчна сага за оцеляване, която запалените фенове описват като комбинация от "Повелителят на мухите", "Игрите на глада" и "Изгубени".

След като се измъкват от Лабиринта, героите се изправят пред нови предизвикателства по откритите пътища в безлюден пейзаж, изпълнен с невъобразими препятствия. Обгорена от слънчеви изригвания, изпепелена от жесток климат, Земята се е превърнала в пустиня. В тази следваща глава на сагата Томас (Дилан О'Браян) и приятелите му трябва да решат труден проблем: да намерят знаци, които да ги отведат до тайнствена, но мощна организация, наречена "Зло", която иска да ги унищожи. След като се обединяват с хора от Съпротивата, Томас, Нют, Тереза, Минхо и другите се захващат с превъзхождащите ги сили на тази организация и успяват да разгадаят шокиращите й планове за всички тях. Бившите жители на долината, захвърлени насред обгорените земи, трябва да ги пребродят, за да достигнат до безопасна зона. Но на Земята има и други, чиято цел е да оцелеят, освен Томас и компания. Тяхното оцеляване обаче означава смърт за бившите жители на долината. Тук няма правила! Не се надявайте на помощ! Или успяваш, или умираш!

Режисьор на лентата е Уес Бол, а в ролите са Дилън О'Брайън, Кая Скоделарио, Ейдън Гилън, Ки Хонг Ли и Томас Броуди-Сангстър.

"Лабиринтът: В обгорените земи" ***

Джиленхол качва 10 кг за "Обратен гард"

Джейк Джиленхол е неузнаваем в лентата "Обратен гард". Номинираният за "Оскар" актьор с това си изпълнение се нарежда сред имена като Робърт де Ниро, Матю Маконахи, Даниел Дей Луис и Дензъл Уошингтън, които се променят драстично за ролите си. С упорити тренировки два пъти на ден и 7 дни в седмицата Джиленхол натрупва близо 10 кг мускулна маса и влиза в кожата на боксьора в среднотежка категория Били Хоуп. Хоуп е левичар с нечувана сила и непобеден от години, чиято най-голяма подкрепа е семейството. Съпругата му Морийн (Рейчъл Макадамс) загива в злощастен инцидент и животът на Били се срива. За да си върне попечителство над детето си и да й осигури отново дом, той ще трябва да намери пътя обратно към себе си. Животът му се променя, когато попада в залата на бивш боксьор, в чиято роля ще видим носителя на "Оскар" Форест Уитакър.

Сред останалите звезди във филма са Рита Ора и всеизвестният почитател на бокса 50 Cent. Режисьор е Антоан Фукуа, известен с култови филми като "Тренировъчен ден", "Плачът на слънцето", "Снайперистът". Той споделя: "Досега не сте гледали боксьорски филм, заснет по този начин. Ще видите отблизо удари, кръв. За това подготвях Джейк - казвах му, че ще го гледаме как се бие." Саундтракът на филма е продуциран от Еминем. Песента, която звучи в трейлъра, "Phenomenal", се превърна в тотален хит още с премиерата си на 1 юни.

"Обратен гард" ****

Мафията превръща младеж в наемен убиец

Главният герой на филма "Травелатор" е 18-годишният Слав. Той е запален геймър на компютърни игри. Тъй като е най-добър сред приятелите си, Слав е нает от сръбската мафия за професионален убиец. Бежанец от войната, роден в Словения, младежът има рядката възможност да пътува до САЩ, без нужда от виза, затова и приема най-новата си мисия - да отиде в Лас Вегас, за да отстрани сръбски криминален тип, който е в програмата за защита на свидетелите. Слав пристига в неоновия град, открива мишената и започва да следи него и двамата му бодигардове, за да научи навиците и поведението им. Колкото повече се приближава до тях, толкова повече Слав навлиза в корупционния и арогантен свят на сръбските престъпници. Младежът научава за нещата, които мишената му е правил в миналото, когато още е бил мафиот. А днес въпросният престъпник дори е под закрилата на родината, за да дава информация за политическите опоненти на властта в замяна на пари и свобода. Слав никога не е имал нито едното, нито другото. Яростта го завладява, когато осъзнава, че самият той е продукт на подобни военни и социални схеми, част от човешките дебри на социалното дъно. Сценарист и режисьор на филма е Душан Милич. В ролите са Никола Ракочевич, Борис Исакович, Майкъл Джойнър, Кетаня Хендерсън, Адриан Елизондо и Джак Димич.

Лентата е с награда за иновация на кинофеста "Монреал, 2014"

"Травелатор"****

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай