X Factor тръгва от Царевец

X Factor тръгва от Царевец | StandartNews.com

Велико Търново. Таланти от цяла северна България и от всички великотърновски школи репетират денонощно преди първият кастинг за новият сезон на X Factor.

Продуцентът Маги Халваджиян, водещите Алекс Раева и Мария Игнатова и музикалният продуцент Дони започват от Велико Търново кастинг маратона за X Factor. Прослушването във Велико Търново започва на 2 юли, в Гранд-хотел "Янтра". Старата столица има сериозни традиции в историята на X Factor България – от тук е Михаела Филева, откритие на първия сезон на шоуто, както и Мария Илиева, която в продължение на два сезона влиза в ролята на съдия и ментор на талантите. От региона е и Богомил, който впечатли самите Hurts.

Всички кандидати, които се явят на кастинга, трябва да носят със себе си документ за самоличност. Ако са под 18 години, задължително трябва да бъдат придружени от родител или настойник, обясниха организаторите. Дори ако нямат предварителна регистрация на официалния уеб сайт на шоуто, всички кандидати за слава ще могат да се регистрират на място.

X Factor е единственото шоу, в което могат да участват както солови изпълнители, така и дуети и вокални групи. Няма горна възрастова граница за кандидатите. Те трябва да подготвят две песни, като няма ограничения за стила – може да е поп, рок, джаз, опера, поп фолк, хип хоп, както и артистична импровизация между различни стилове. По желание кандидатите могат да носят и синбек към песните, които ще представят. Дори обаче да не разполагат със синбек, могат да докажат своя музикален талант и само чрез акапелно изпълнение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай