Врачански и Диана Димитрова – любовници в „Тютюн“

Калин е Борис Морев, д-р Огнянова наследява ролята от Невена Коканова

Врачански и Диана Димитрова – любовници в „Тютюн“ | StandartNews.com

Калин Врачански е Борис Морев, а Диана Димитрова е Ирина в драматизацията на Юрий Дачев по „Тютюн“ на великия романист Димитър Димов. Премиерата ще бъде в театъра на Варна, постановката е на Бина Харалампиева.  

„Случи се. Чаках тази роля. С този режисьор, с тези актьори. Тази чудовищна, мощна драматизация, която никой не е дръзнал да поставя. Чаках да изпитам до къде мога да стигна, какво мога да си позволя и си давам сметка, че това е само началото. Репетираме "Тютюн" по романа на Димитър Димов", написа д-р Огнянова от „Откраднат живот“. Тя и Врачански ще трябва да съберат цялата си актьорска мощ, за да се пресъздадат убедително два от най-загадъчните и сложни образи в българската литература - на обречени от времето и греховете си любовници. 

На сцената в морската столица ще излязат още Стоян Радев, Пламен Димитров, Свилен Стоянов, Христина Джурова, Веселина Михалкова.

Врачански наследява ролята от Йордан Матев, а Диана Димитрова – от Невена Коканова. Филмът „Тютюн“ на Никола Корабов и Въло Радев, който тогава все още е оператор, се завърта на фестивала в Кан през 1963 година.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай