Вин Дизел оцелява на мъртва планета

Звездата играе и продуцира "Ридик"

Вин Дизел оцелява на мъртва планета | StandartNews.com

Героят от филмите "Пълен мрак" и "Хрониките на Ридик" се завръща. Днес киноманите ще могат да се насладят на продължението им в лентата "Ридик". Там антигероят е оставен да умре на изпепелената от Слънцето планета, която, поне на пръв поглед, е необитаема. Съвсем скоро той трябва да се бори за живота си с извънземни хищници, по-свирепи от всеки негов враг досега. Единственият му изход е да задейства сигнал за тревога, който обаче бързо привлича ловци на глави готови за още един скъп трофей.

Първият уж спасителен кораб пристига с нова порода агресивни наемници. Вторият пък е управляван от мъж, за когото преследването на Ридик е мисия, приета много лично. И насред цялата тази военна атмосфера се задава буря, в която никой не може да оцелее, но въпреки това, ловците нямат намерение да се откажат, преди да убият Ридик.

Режисьор на продукцията е Дейвид Туи, който е отговорен и за предишните части. Туи, заедно с Оливър Бътчър и Стефан Корнуел, подготвиха сценария. Вин Дизел е в главната роля на блокбастъра, а освен това е и продуцент. Сред останалите в каста са Карл Ърбан, който наскоро гледахме в "Стар трек: Пропадане в мрака", Кейти Сакхоф, Нолан Джерард Фънк, кечистът Дейв Батиста и Джорди Мола. "Ридик" дебютира в Обединеното кралство и Ирландия в сряда, а при нас - два дни по-късно.

За третата част се заговори още през 2006-а. В началото режисьорът заяви, че филмът ще бъде независим и нискобюджетен, реализиран извън границите на Юнивърсъл. Вин Дизел продължи да бъде оптимист за бъдещето на поредицата, въпреки че "Хрониките на Ридик" едва покриха бюджета си от печалбите по кината. "Всички знаят, че много харесвам образа си и продължавам да работя върху него", категоричен е бързият и яростен Дизел.

През последните пет години Дизел непрекъснато популяризираше предстоящата продукция, поставяйки информация на собствената си Фейсбук страница. На 9-и февруари 2010-а Дизел потвърди във своя Фейсбук профил, че едно от местата, на които ще се снима филмът, е Бялата пустиня в Египет.

Първоначалните отзиви за филма бяха позитивни. Много от критиците похвалиха това, че сценарият е насочен по-скоро към първата част на трилогията "Пълен мрак", отколкото към "Хрониките...".
"Ридик"***

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай