Вики на косъм от Топ 10 на Евровизия 2021

Италия спечели песенния конкурс с рок парче

Вики на косъм от Топ 10 на Евровизия 2021 | StandartNews.com

Италия и група "Манескин" са големия победител на "Евровизия" 2021. Рок песен с послание за различните, на италиански език, с много енергия и наелектризиращо изпълнение спечели сърцата на публиката и вота на националните журита. Зала "Ахой" в Ротердам буквално избухна при тяхното изпълнение.

Българската представителка Виктория Георгиева остана на 11 място, но очарова цялата публика с невероятното изпълнение на песента си "Growing up is getting old". Парчето събра 140 точки от националните журита, а от зрителския вот - 30. Така общият брой точки за България бе 170.

"Евровизия" е едно неописуемо преживяване, само бях чувала какво е, но когато го изпиташ, е съвсем различно и съм страшно благодарна, че се случва, сподели малко преди да излезе на финала Виктория, предаде БНТ.

Зрителите станаха свидетели на безпрецедентна ситуация - четири държави получиха 0 точки от зрителския вот. Това са Нидерландия, Испания, Германия и Великобритания, която не събра точки и от националните журита.

"Евровизия" 2021 се проведе след година прекъсване заради пандемията. 26 държави се представиха със свои изпълнения на сцената в битка за голямата награда. Крайният резултат беше формиран след изчисляване на резултата, получен след оценките на зрителите и националното жури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай