Вежди и Илияна Йотова на опашка пред Сатирата

Стотици се наредиха пред театъра, за да се сбогуват с великата Лолова

Вежди и Илияна Йотова на опашка пред Сатирата | StandartNews.com

Вицепрезидентът Илияна Йотова и шефът на културната комисия в парламента Вежди Рашидов застанаха на дълга опашка пред Сатирата, за да се сбогуват с великата Татяна Лолова. Стотици почитатели продължават да чакат пред театъра, за да засвидетелстват огромната си почит към незабравимата актриса, която отлетя към рая на 87. С цвете в ръка се наредиха актьори, директори на трупи, режисьори, сценаристи и средностатистически фенове на легендарната комедиантка. Нейната снимка е поставена във фоайето до любимата й сцена, на която тя блести десетилетия наред. 

"Душите ни осиротяха. Загубихме една изключителна актриса, талантът й огряваше света около нас и правеше живота ни по-красив. Ще я запомня с неповторимата й усмивка, с невероятното й чувство за хумор, с блестящите й роли в киното и в театъра и с нейния така одухотворен образ. Ще ми липсва нейното приятелство, което беше така вдъхновяващо. Да е светла паметта й!", сподели господин Рашидов.

"Татяна беше един от най-светлите образи в нашето съсловие. Нейната мечта да излезе под прожекторите на Софийската опера не успя за малко да се сбъдне. Оказа се, че животът понякога е по-бърз от нас", сподели шефът на класическия арт храм академик Пламен Карталов. Както се знае, малко преди да влезе в "Пирогов" Лолова е била в Операта, за да уточни участието си в мюзикъла "Баща ми бояджията".

Поклонението пред тленните останки на Татяна Лолова ще бъде само в много тесен семеен и приятелски кръг в столична църква. След това звездата ще бъде погребана в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай