Веско Маринов изплю камъчето за Алла Пугачова

Как тя му помогнала

Веско Маринов изплю камъчето за Алла Пугачова | StandartNews.com

Веселин Маринов призна на кого дължи първия си успех през 90-те години. Певецът разкри пред Гала, че Алла Пугачова навремето се застъпила за него, докато е в журито на фестивала "Златния Орфей" през 1994-та, когато той взема голямата награда.

Малко след това започва и близкото му сътрудничество, а впоследствие и приятелство, с големия композитор Тончо Русев, както и появата на най-големите му хитове – "Горчиво вино" и "За теб, Българийо".

Без да знае, че точно Алла Пугачова ще е в журито, Маринов избрал нейна песен като една от двете, с които трябвало да се яви в конкурсната програма. По-късно научил от секретарката на шефа на "Златния Орфей" как се стигнало до присъждането на голямата награда, която тогава била 10 000 долара. Защото журито тогава имало и друг фаворит, но голямата Алла Пугачова се намесила: "Вие музиканти ли сте? Кажете като музиканти кой се представи най-добре?", заявила тя и наклонила везните в полза на Веско Маринов.

След години певецът признава, че никога не е споменавал лично пред руската естрадна прима, че знае за нейната роля в тази история. Обаче отбеляза, че тъкмо след високата оценка на Пугачова, композиторът Тончо Русев му обърнал по-сериозно внимание.

Веско Маринов сподели още, че за него Тончо Русев е истински будител, както и поетите Евтим Евтимов и Павел Матев, които са му повлияли изключително много, не само като творец, а и като личност.

На въпрос на Гала дали той самият се чувства като народен будител, предвид скорошния празник на будителите, певецът заяви, че това е голяма дума и се чувства неловко, когато се употребява по негов адрес. И призна, че много хора го величаят като такъв, засипвайки го със съобщения на 1 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Дако
преди 5 месеца

Веско е будител с потта си.

Откажи
Цако
преди 5 месеца

Точно така!

Откажи
Руский
преди 5 месеца

господин Цанев, и аз искам хората да станат човеци , но първо е нужно уважение към РУСИЯ , НАТО и ЕС вън от България. Те ни докараха всички беди !!!

Откажи