Вергов и Башар Рахал пуснаха мустаци за нов филм

Двамата играят надзиратели в затворническата драма "В сърцето на машината"

Вергов и Башар Рахал пуснаха мустаци за нов филм | StandartNews.com

Юлиан Вергов за първи път през кариерата си пусна големи и добре оформени мустаци, познати на широката публика над 40 от портретите на Сталин. Въпросните "аксесоари" донякъде сродяват нашенския киноас с титана в седмото изкуство Никита Михалков, който също е фен на този тип визия. Трансформацията е заради филма, в който Вергов снима в момента - "В сърцето на машината".

Историята е по истински случай от 70-те години на миналия век, а режисьор е Мартин Макариев. Сюжетът отвежда група затворници в металургичния комбинат "Кремиковци", където трябва да положат допълнителен труд. Сред актьорите, които влизат в ролите на опандизените, са Александър Сано и Владимир Зомбори, а Вергов е сред техните надзиратели. Пазач зад решетките е и Башар Рахал, който също е пуснал мустаци заради персонажа си, а когато с Вергов играели пред камерите на табла, колегите им ги задявали, че са като Сталин и Садам Хюсеин. Въпреки шегите и закачките, драмата е изключително сериозна и сърцераздирателна, уточняват звездите.

Премиерата е догодина, при това - на 4K HDR, което обещава страхотно качество. Единственият проблем е, че в действието няма жени и съответно - липсва любовна интрига. Почти всичко се случва в един цех за един ден, изпълнен с жестоки и с покаяли се мъже, между които са още Христо Петков, Ивайло Христов, Стоян Дойчев. Макариев пише първото изречение от сценария преди 15 години. Той е убеден, че целият екип работи за награди от А фестивалите и меракът е да гонят "Оскар". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай