Неделя,

Вдовицата на Димо: Не знам как да продължа напред

От: Агенция Стандарт -
386
Вдовицата на Димо: Не знам как да продължа напред
A
A
A

"Бубе, можеш ли да си представиш, че има хора, които не вярват, че го има този вирус?", този въпрос задал вокалистът на група P.I.F. Димо Стоянов на жена си Любомира Пиперкова на последната им среща в реанимацията на болницата, малко преди той да загуби битката с Ковид-19. В студиото на "Тази сутрин" тя разказа за последните 5 минути, които успели да прекарат заедно. 

"Пуснаха ме да го видя. Аз отидох там с мисия – да му вдигна духа, да го накарам да се почувства малко по-добре, да му вдъхна кураж. И докторите, и това, което знаех е, че се чака още мъничко, за да може имунната му система да се успокои и нещата да тръгнат нагоре", сподели Любомира. По думите ѝ за Димо било много трудно да говори – бил на кислород с маска. "Казахме си много пъти, че се обичаме", разказа Люба и допълни, че, след като се прибрала, сама усетила, че кратката среща "излезе като сбогуване": "Следващите дни минаха в молитва".

Тя е категорична, че медицинската грижа за мъжа ѝ е била на най-доброто възможно равнище, но заради голямото количество вирус не е имало как той да пребори болестта и е настъпила цитокинова буря, при която имунната система е разрушила здравите клетки. 

Как се продължава напред? "Не знам, нямам отговор на този въпрос. Това, което за мен е важно в момента е да осигуря на децата някаква стабилност", откровено отговори Любомира.

Тя благодари на всички, които са помогнали на семейството след кончината на Димо. "Бяхме намерили начин да минаваме през по-трудните моменти и винаги да остава обичта".

"Димо, независимо от това, че толкова рано и неочаквано си замина, наистина видях, че е оставил страшно много", каза и китаристът на групата Иван Велков. Той и колегите му от P.I.F. искат да запазят спомена за един от най-емблематичните български рок вокалисти. Тази сутрин беше телевизионната премиера на клипа на песента "Дуел", който е сниман отдавна, но чак сега е завършен.

В края на месеца ще излезе сборен албум на групата, а Иван обяви, че през май ще можем да чуем последните записи, в които е участвал Димо – преди той да влезе в болницата е бил записан шестият им албум.

ВИЖ ОЩЕ: Слушаме най-доброто от P.I.F. в двоен албум

"Страшно много хора ни подкрепиха в идеята да продължи тази група", каза той. Няма да има нов постоянен вокалист – ще канят приятели за концертните изпълнения.

Какво ще каже Любомира на тези, които не вярват в коронавируса? "Трябва малко да се смирим в това време и да подхождаме с любов и грижа към близките и непознатите – всеки го кара по различен начин и трябва да се пазим".


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com