Варненският Пако Рабан влиза в образа на клошаря

Варненският Пако Рабан влиза в образа на клошаря | StandartNews.com

Варна. В кадри на карибски пират, на Едуард Ножицата, на Леви Кравиц и в най-любимия си образ на просяка в дрипи и на клошаря се превлъплащава моден дизайнер №1 на Варна Красимир Недялков.

На връх 50-тия му юбилей излезе на бял свят автобиографичната му книга „Пако Рабан от село Трънак" с автор светския хроникьор Емилиян Ялъмов, който е събрал живота и уникалните фотосесии на своя герой в близо 80 страници. Това е историята на един човек , който се ражда в бургаското село в местността „Чудесните скали", но който на подиума и в кариерата си по-късно облича с тоалетите си звезди като Кристина Димитрова, Камелия Тодорова, Мария Илиева и много други.

Той има зад гърба си над 100 авторски ревюта, участия в десетки модни форуми и фестивали. А е българският Пако Рабан, защото е единственият нашенец, който подгрява ревюто на световноизвестния дизайнер на 3 юни 1996 година в зала 1 на НДК.

След дефилето с творбите на Красимир Недялков излиза примата на българската естрада Лили Иванова, облечена в изискан тоалет на Пако Рабан. Дизайнерът Красимир Недялков оставил своя следа и в киното. С второстепенна роля той участва в италианския сериал „Октопод" заедно с Микеле Плачидо в ролята на комисар Корадо Катани и си партнира с българския партньор Ириней Константинов. Снимките са правени в Археологическия музей на Варна.

Напоследък модният дизайнер направи проекта „Различен" с топмайсторката на макиажа Евелина Дойчинова и с Иван Тонев, който запечата прекрасните фотосесии, наредени на изложба в „Интера" - емблемата на Златните. Любимият му образ е на клошаря, който създава с декор „Къщата на злите духове" по пътя Варна – Златните. След снимките е трябвало да кара колата на екипа и е ошашавил с визията си катаджии и пешеходци по маршрута обратно за морската столица.

Честването на 50-годишния юбилей ще бъде на рожденния му ден на 4 юни с всички приятели, звезди от родния шоубизнес, с гости от модните подиуми в чужбина и с много взаимни изненади.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай