Ваня била на крачка от рака заради нещастна любов

Голямата певица сега имала паник атаки заради Ковид-19

Ваня била на крачка от рака заради нещастна любов | StandartNews.com

Колегите, приятелите и феновете на Ваня Костова са в пълен шок от новината за кончината й. Винаги усмихнатата певица напоследък рядко общувала дори с най-близките си сценични партньори, въпреки че успешно преодолявала страха от Ковид-19 с помощта на сина си  - д-р Боян Михайлов от Втора градска болница. Въпреки пандемията звездата от "Тоника" се готвела да участва във фестивала "Бургас и морето".  

Пее на политически митинги в края на 80-те

„Всяко време е характерно с начина, по който хората изразяват протеста си срещу нередностите. Дори едни и същи личности при различни обстоятелства биха се бунтували коренно различно. Бих ги разбрала във всички случаи - щом са жертва на несправедливости и гаври. Но аз съм за демонстрация с умни, морални и талантливи водачи, за мирен протест чрез силата на словото, изкуството и всички възможни, но демократични средства”.

Оцелява след катастрофа

Ваня оцелява след много перипетии, дори след катастрофа, но никога не говори за това. „Романът на човешкия живот понякога е толкова невероятен, че звучи като измислен. Дори историята на любовта, на майчинството, на приятелството, на призванието може да звучи неправдоподобно. А по повод на оцеляването - ако има шанс да се отдадеш на призванието си, така че да си вадиш хляба с нещото, което най-много обичаш и умееш да правиш, оцеляването ти ще е песен. В някои случаи това дори е буквално”.

Заработва с пеене още от 9 клас

„Наложи се да продължа да се трудя и след ваканцията на IX клас, та чак до абитуриенския бал. Знаех достатъчно хитове. Сама си акомпанирах на китара. В Английската всички пееха и свиреха. Бях наясно със солфежа и елементарната теория на музиката. Получих и ценни безплатни уроци по пеене от една благородна дама - Ваня Узунова. Всичко това ми осигури вземане на категория за правоспособност след полагане на изпит по тогавашните изисквания. Изпитната комисия се състоеше от академични преподаватели от Консерваторията. Получих разрешение да пея дори и на английски. Музикантите, с които започнах работа, бяха перфектни. Много ми помагаха. Буквално ме подготвиха за голямата професионална сцена по-късно. Едновременно с това пеех и като допълнителен вокал в първата "Тоника" на Стефан Диомов. Случваше се да бъда дубльорка на Ева. Бях щастливо малко момиче. И сега е така. Само дето съм попораснала. Музиката ми даде всичко, от което се нуждая, за да оцелея. Да съм жива. Но най-много от всичко ме накара да се чувствам потребна, обичана и благословена”.

Смъртта на майка й я вади от релсите

„Много неща биха могли да наранят една жена - ревността на любимия, недоверието в нея, лъжата, предателството, емоционалният грабеж... Това, което най-силно ме е наранило, е загубата на майка ми и пренебрежението, несправедливостта и грубостта към детето ми. Нещото, което може да ме извиси, е красивата песен. Не толкова, ако аз я изпълнявам, колкото, ако съм предизвикала авторите да я създадат. Извисява ме до небесата дори най-скромният успех и най-най-мъничката победа на сина ми”.

Преди години казва "Не ми се живее"    

„Случи се отдавна.  Тогава леех сълзи по изгубена любов. Това отвлече вниманието ми от същинската опасност - рака, която грозеше не само мен, но и сина ми. Той понесе шока.”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай