В Созопол се открива фестивалът "Аполония"

За първи път фестивалът ще се проведе на открито и ще продължи само 6 дни

В Созопол се открива фестивалът "Аполония" | StandartNews.com

Концерт на джаз пианиста Живко Петров и неговото трио JP3 в Амфитеатъра на Созопол ще положи началото на 36-о издание на Празниците на изкуствата "Аполония". За първи път фестивалът ще се проведе на открито и ще продължи само 6 дни – от 1-ви до 6-и септември.

Програмата на "Аполония" тази година включва над 30 събития, повечето от които премиери. Заради мерките за безопасност те ще се проведат на открито в Амфитеатъра, лятното кино и в двора на Художествената галерия, каза артистичният директор на фестивала Маргарита Димитрова:

"Дните ще бъдат по-малко, като философията на фестивала, който събира винаги в едно всички изкуства, абсолютно сме я запазили. Има и литература, и кино, и много музика. Има и театър. По по-различен начин."

Специален акцент тази година ще бъде 5-дневният майсторски клас, който ще проведе големият български оперен певец Орлин Анастасов.

Концертът, с който тази вечер се откриват Празниците на изкуствата, ще бъде по музика на Живко Петров със специалното участие на световноизвестния пианист Людмил Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай