В България гостуват двама от най-прогресивните артисти на съвременната дръм енд бейс сцена

Nuke и Dialective идват в България

В България гостуват двама от най-прогресивните артисти на съвременната дръм енд бейс сцена | StandartNews.com

През 2021г. Николай Кунев (Walkin' Shadowz), известен в миналото като Shadow U, се завръща отново към дръм енд бейса след десет годишна пауза. Този път той основава дръм енд бейс лейбъл, наречен с провокативнотo име "Cocaine Records - Bulgaria".

Идеята за името е породена от желанието, да създава музика със зареждащ и наелектризиращ вайб. Мотивацията за лейбъла е споменът му за участие в програма наречена "Stretching Spaces", чиято идея е да усъвършенства уменията на българските музиканти, давайки им достъп до студио и лейбъл, където да публикуват траковете си.  Лейбъла е част от неговата цел, да основе дръм енд бейс школа, която да обхваща целия процес от въведение в създаване на електронна музика до публикуване и продажби на завършен релийс. Желанието му е по този начин,  да запали допълнителна искра в българските дръм енд бейс автори, предоставяйки на най-талантливите от тях в платформа представляваща своеобразно лице на българската дръм енд бейс музика на световната сцена.

През годините работи и гради контакти с продуценти като Nami, Dialective, Nuke, Nemy. През 2023 г. пътищата на Walkin' Shadowz и Dreadcore (Дани Леков) се пресичат. В началото работят по няколко видео-колаборации в които участва и  небезизвестния български ди-джей и музикант, Веселин Падовски (Moshino). По време на работата им надделява общата им страст към тежкият дълбок индустриален дръм енд бейс звук и решават, да се присъединят към лейбъла. Само месец по-късно се заражда и амбициозната идея да направят първото парти на лейбъла "МРАК!" на което, да поканят не един, а цели двама международни гости! Малко по-късно към екипа се присъединява и талантливата българска артистка и диджей - Aya Forest.  Лейбъла не спира да разширява своята популярност на световната сцена в него вече участват автори като Dialective, Nemy, а съвсем скоро се очакват и първите тракове на нашенци, които от лейбъла обещават че ще са взривяващи.

Тази седмица на 02/12/2023 г. в Koncept space, Cocaine Records – Bulgaria ни канят на първото си парти - "МРАК!" ,  където гостуват двама от най-прогресивните артисти на съвременната дръм енд бейс сцена - NUKE [UK], който ще представи номинираният в тазгодишните Drum & Bass Awards лейбъл Yamatai Records, а DIALECTIVE ще представи най-най-най-последното от лично неговия лейбъл - DIALECT AUDIO! На сцената, ще се качат и добре познатите ни български артисти – Dredcore, Moshino, Aya Forest, Walkin’ Shadows и Dissociation.

Обещават ни гмуркане в атмосферата на тежкия, индустриален, модерен, дълбок дръм енд бейс звук, съчетан с космическа визия от 8 битови нашественици. А за да е пълен кефа, Консепт спейс е заредил бара със специални авторски ръчно изработени бири! Освен бирите, на МРАК! ни обещават много авторски тракове за партито, маняшки тениски на Cocaine Records - Bulgaria и други благини, които ще бъдат раздадени. 

Бъдете там!

Билети: bilet.bg

Стандартен: 25лв

На вход: 30лв

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай