Уотърс призна: Сгреших, че съдих другите от Флойд

Легендарният басист записва нов албум след края на турнето "Стената"

Уотърс призна: Сгреших, че съдих другите от Флойд | StandartNews.com

Почти 30 години по-късно Роджър Уотърс призна, че е сгрешил, като е съдил бившите си колеги от "Пинк Флойд", след като напусна групата.

Басистът и вокалист заведе дело срещу Ник Мейсън и Дейвид Гилмор през 1985 г., за да им попречи да използват името Пинк Флойд и да свирят песните, които са написали заедно, предизвиквайки един от най-големите скандали в историята на шоубизнеса.

"Смятам, че сгреших, и това, разбира се, наистина е така. Но на кого му пука? Това беше търговско решение и всъщност това е един от малкото пъти, в които юридическата професия ме научи на нещо. Защото отидох при тези момчета и им казах: "Слушайте, ние се разделихме, това вече не е "Пинк Флойд". А те отговориха: "Какво искаш да кажеш? Това няма нищо общо, това е лейбъл и той има търговска стойност, не можеш да кажеш, че той ще престане да съществува", разказа Уотърс в предаване на Би Би Си.

В крайна сметка конфликтът на Роджър с останалите членове на "Пинк Флойд" беше разрешен, макар и след 20 години. Той се събра с Ник, Дейвид и кийбордиста Ричард Райт за благотворителен концерт в Лондон през 2005 г. и старите врагове си стиснаха ръцете.

Уотърс обяви и че има сили за поне още един албум. "Ще запиша диск. Имам много силна идея и ще я осъществя. Нямам търпение да започна работа по нея", сподели басистът на "Флойд", който спря дъха на 50 000 фенове това лято на стадион "Васил Левски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай