Цветана Манева смая зрителите. Решението

Реши да слрожи край на кариерата си

Цветана Манева смая зрителите. Решението | StandartNews.com

Настъпи преломен момент в кариерата на наша актриса. Великата Цветана Манева се сбогува с публиката след като на 24 май вечерта Академия "Аскеер" на Военния театър я удостои с голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство „Аскеер 2022”. Под бурни аплодисменти именитата българска актриса благодари за оценката за дългия си професионален живот.

"Това, за което ме награждавате, осмисли съществуванието ми в театъра. Трудно е да приемеш, но в никакъв случай не е драматично, че си отиваш. Ако имаше тук тази вечер „изгряваща звезда”, то аз се чувствам като "залязваща" такава. Всяко нещо на този свят има край!.., каза Манева и прикани публиката да я аплодра за последен път, пише Епицентър.

"Благодаря на публиката, защото най-много съм искала тя да ми се довери. Получих го! Винаги съм успявала да предам на публиката това, което е дълбоко в душата ми... Ако този свят, който така устремено се е запътил да стане срамен, жесток, да ни чертае бъдеще, че ще опустеят пространствата, в които живеем и творим, съществуваме, мечтаем и вярваме...

И да искаме и след нас да има хора, които също така да вярват, представа си нямате - аз вярвам, че всичко това може да завърши в театъра. Ако и вие мислите така, сега може да ми благодарите, като ми изръкопляскате за последен път, защото повече на сцена няма да ме видите", каза Цветана пред смълчаната и станала на крака зала… И напускайки сцената, помаха за сбогом на зрителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай