Тодор Маринов с невероятна изложба. "Коледни истории"

Тя ще бъде открита от 5 декември

Тодор Маринов с невероятна изложба.  "Коледни истории" | StandartNews.com

Изложба живопис на Тодор Маринов ще бъде представена в галерия „Икар“ в София. Тя е озаглавена „Коледни истории“ и може да бъде разгледана от 5 декември до 12 януари, обявяват от галерията.

В експозицията са включени емблематични творби на майстора на четката, създадени специално за предстоящия коледен салон, както и някои от последните платна на твореца – наивистични композиции и пейзажи, казват организаторите на експозицията. „През годините художникът Тодор Маринов успява да изгради собствена творческа индивидуалност и фокусира таланта си в две основни направления – фигурални композиции и пейзажи“, обясняват още те, предаде БТА.

„Неразделна част от картините на Тодор Маринов са и домашните животни – овце, крави, кокошки, магарета, прасета, кози, което допълва идиличната картина на българското село от близкото минало. Неговите картини зареждат с доброта и положителна енергия, отвеждат в един хармоничен свят на уют, спокойствие и блаженство и отпаравят послание за обич към живота и човека“, казват от галерия „Икар“. Те допълват, че съществен акцент в творчеството на автора са и пейзажите, вдъхновени от красотата на природата. Всяко платно е своеобразно малко бижу.

Тодор Маринов завършва Национално художествено училище за изящни изкуства в София през 1993 г. и Националната художествена академия (НХА) през 1998 г. От 1998 г. до днес Тодор Маринов има множество индивидуални изложби – в България и в чужбина. Негови партньори през годините са Софийска градска художествена галерия, Софийска филхармония, СУ „Св. Климент Охридски“, галерия "Агора", галерия "Ромфея", галерия "Икар", Европейски културен център – Русе, Национална галерия на Черна гора, Български културен институт – Берлин,  галерия Гутман – Берлин. Произведения на Тодор Маринов са притежание на частни колекционери в България и в чужбина.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай