Тео Ушев посочи изхода от кризата у нас

Той признава, че обича България и в нея има много умни и работещи хора, но "те биват смачкавани всеки ден"

Тео Ушев посочи изхода от кризата у нас | StandartNews.com

Като лодка от тъга, нещастие и горест, която плува сред вълни от безнаказана жестокост - световноизвестният български аниматор Тео Ушев определи България в момента. 

Той гостува в "Тази събота и неделя", за да сподели мнението си  по важни социално-политически върпоси, както и да разкаже повече за очаквания от всички негов първи пълнометражен филм.  

Признава, че обича България и в нея има много умни и работещи хора, но "те биват смачкавани всеки ден".

"Аз съм противник на всякакво насилие. Много ми се искаше, ако можеше да се съберат 20 000 човека и да обстрелват бялата сграда, на която пише "Съединението прави силата" с домати. Да им направят доматено парти, за да се усетят какво значи любовта на народа."

Според него изходът от сложната социално-политическа ситуация е диалог.

"Убиваме най-добрите си деца от корупция, безпричинна жестокост и арогатност. Постоянно се случва нещо, от което се възмущаваме и няколко месеца по-късно се повтаря. Аз наистина съм разтревожен. На нас не ни трябва война - ние се избиваме сами помежду си" - откровен е той.

Тео Ушев е най-свободният, най-награждаваният и най-независимият българин в световната анимация, както и първият българин, номиниран за "Оскар" и носител на "Златен глобус" през 2018 за "Сляпата Вайша".

Основен принцип, който следва, е да гледа в бъдещето и да не се фокусира в миналото.

Именно на това учи както своята дъщеря, така и студентите си.

"Имаме страхотно поколение в България! Но ми е много мъчно. Когато преподавам, давам цялата си енергия. Всеки мой студент третирам като мое собствено дете. Трябва да дадем шанс на тези деца да се развият и да не им пречим" - откровен е Ушев.

През есента на 2022 г. се очаква премиерата на пълнометражния му филм „φ1.618“.

Майсторски разказаната антиутопия е вдъхновена от романа "Пумпал" на Владислав Тодоров. 

Историята на „φ1.618“ разказва за нова нация от вечни, биологически съвършени хора – био-титани, които се готвят да напуснат Земята завинаги, подготвяйки за мисията кораба Пумпал. Главните герои Гаргара и Криптон ще се опитат да преборят предизвестената развръзка и да обърнат историята, като преминат през различни приключения.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай