Теди Духовникова: Душата ми е като стъкло

В кариерата ми е имало и много рев, казва звездата от Народния

Теди Духовникова: Душата ми е като стъкло | StandartNews.com

"Актьорската душа е много чувствителна, много ранима, тя е като стъкло и трябва да имаш силен характер, който да защити таланта, защото иначе вазичката се разчупва на хиляди парченца", сподели в "Денят започва с Георги Любенов" Теодора Духовникова от Народния театър.

Тя призна още, че актьорският път е изключително мъчителен и труден път с много падания и рев, с много неувереност и удари под кръста. Собствената й майка много тежко преживявала перипетиите в кариерата й. Теодора обаче не живее със самочувствието, че е от най-красивите актриси. Според нея това е относително понятие.

"Нямам подобно самочувствие за себе си. Знам, че не изглеждам зле, но ако се наложи за роля, мога да изглеждам и много зле - и съм го правила, нямам нищо против, даже ми е интересно да се отдавам на експерименти", разказа Духовникова.

"Най-голямата болка на артистите е непрекъснатото вътрешно съмнение - ставам ли наистина, не се ли заблуждавам жестоко, не заблуждавам ли и хората. Това подозрение стои в теб и много те яде, то много трудно се преборва", категорична беше актрисата. И допълни, че единственият начин да се убеди във възможностите си, е, когато харесваният от нея режисьор й гласува доверие.

Според нея, не е едно и също да си търсен актьор и да си добър актьор.

"Има много колеги, които са изключителни актьори, но за които масовата публика нищо не знае. За да се превърнеш и в добър актьор, и в звезда, трябват много комплексни качества, не е задължително да са свързани само с таланта", обясни Духовникова.

Тя коментира, че ситуацията в Народния театър се е успокоила след бума на заразени, няма болни актьори и представленията вървят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай