Театралният минисериал "Когато АЗ бях ТИ" с премиера в София

Ще се състои на 23 юни 2021 г. от 18:30 ч. в Университетски театър на Нов Български университет

Театралният минисериал "Когато АЗ бях ТИ" с премиера в София | StandartNews.com

На 23 юни 2021 г. от 18:30 ч. в Университетски театър на Нов Български университет ще се състои втората премиерата на театралният минисериал „Когато АЗ бях ТИ“.

Той е в жанр documentary fiction- docu fiction и е резултат от базисни въпроси - за публиката, за пространството, за времето и мястото на срещи, за театралния език като цяло, които поредицата от локдауни постави пред артистите на живото изпълнение.

Театралният експеримент с телевизионни мотиви събира телевизията и театъра на една сцена в интересен опит, по идея и режисура на  Възкресия Вихърова, чиито творби са дълбоко докосващи и оставящи следа. Продуцент е Фондация „Платформата Не“, автори на текстовете, в повечето случаи, са самите актьори, а проектът е финансиран от Министерство на културата

В необикновеното театрално приключение се впускат актьорите Михаил Милчев, Росен Белов, Ася Иванова и Елена Димитрова.

В спектакъла участва още Мартина Апостолова (Ирина), която реализира поредният висок полет в трансформиращите истории, чийто текст е създаден  заедно с Ирена Иванова (автор на романа „Остайница“).

Започвайки от лична история, като каране на колело без ръце, защото ръцете ти трябват за да се размахват хаотично и на посоки, за да се предпазиш от преследвач, се продължава с много и други разкази на смелата и крехка Мартина Апостолова, запазила в тялото си силата на играч по футбол на националния младежи отбор, през опитността на „Shooting stars Berlinare 2020“, където получи награда.

Ще видите още силните, внезапни и отмъстителни удари, които „изваждат от обувките виновника и го запращат на 10 метра“ – припомнени с гордост, болка и удивление от самия себе си , разказани с чувството за хумор от артиста Михаил Милчев.  

Коментар за липсващите спомени за насилие през страха, че един ден ще се сблъска с подобен епизод и то  особено когато вече е станала майка на Елена Димитрова.  

Последвано от отказ от страна на Росен Белов да избира криминални истории, защото съзнанието му още обработва една лична с давност повече от 20 години. История за това какво е пространството за човек нападнат от други 15 човеци - ръце, крака, дишане и тротоарен плочник.

Вълнуващият разказ на малката Ася (актрисата Ася Иванова) до момента в който среща своя принц и вече е майка на 3 деца, актриса носител на награда „Икар“ и с роли с много номинации.

Ще бъдем публика, на четири серии, на четири видеопърформанса, на които зрителите са поканени в света на актьора и не само...

Режисьорът, който е един от водещите преподаватели на Университетски театър на Нов български университет и тук не забравя за най-обичаните, своите студенти. През последните години те участват активно в театралния процес. При създаването на „Когато АЗ бях ТИ“ с тях беше споделен творческия процес  в звукозаписното студио в РТЦ, НБУ. А Възкресия Вихърова се сеща за това с много благодарност.

След спектакъла малки и големи, актьори и студенти, заедно с публиката на по чаша вино ще поговорим, ще  разменим  мисли и размисли, породени от „Когато АЗ бях ТИ“.

На 23.06.2021 г. от 18:30 ч. 2021 г. в Университетски театър на Нов български университет бъдете част от нашия свят, канят актьорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай