Тарантино ще се оттегли след десетия си филм

Тарантино ще се оттегли след десетия си филм | StandartNews.com

Куентин Тарантино обяви през седмицата, че планира да приключи каритрата си като режисьор след десетия си филм.

Тарантино направи изказването си по фреме на конференцията AFM (American Film Market), където режисьорът промотира новия си The Hateful Eight ("Омразната осмица"), предаде The Times. Уeстърнът излиза на екран през 2015 г., а Тарантино заяви, че закръглянето на филмографията му до 10 филма е добър повод да се откаже и да "остави публиката жадна".

Ще пиша пиеси и филми и ще навляза елегантно в по-зрелите си години, отговори режисьорът на въпроса на актьора Самюел Джексън какво ще прави след пенсия. Любимият изпълнител на Тарантино от "Криминале" и "Джаки Браун" заформя и част от "Омразната осморка", в която няколко ловци на глави, генерали на конфедерацията и други изпаднали герои от американската Гражданска война попадат в едно и също скривалище по време на коравата уайомингска зима.

"Харесва ми идеята за нещо като пъпна връв, която свързва филмите ми от първия до десетия. Смятам да оставя зад себе си десет заглавия, така че ми остават две след този. Искам да се откажа, докато съм в силата си. Е, не е изсечено върху камък, но това е планът. Ако стигна до десет и не се издъня, това ми звучи като добър начин да приключиш кариерата си", обобщава един от най-обичаните и характерни режисьори на 90-те.

Звездата на Тарантино изгря с "Глутница кучета" през 1992 г. Режисьорът обаче не е известен с придържането си към подобни крайни обети, припомня "Индипендънт". След като сценария на "Осморката" изтече, той беше заявил, че няма да прави филма, но седмици по-късно преразгледа решението си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай