Стрелба изплаши Валц до смърт в Кан

Агресивен тип извади фалшиви пистолет и граната в открито студио

Стрелба изплаши Валц до смърт в Кан | StandartNews.com

Най-престижният филмов фестивал тръгна с шок и ужас за свикналите на лукс и величие актьори.

Носителят на два оскара от филми на Тарантино Кристоф Валц изпадна в паника и преживя усещането за близка смърт, след като непознат мъж насочи пистолет към него по време на тв интервю на открита площадка. Мъжът заплашил да взриви импровизираното студио с граната, а кошмарът за Валц и всички в предаването дошъл, когато човекът потвърдил намеренията си, стреляйки два пъти. За щастие - със сигнален пистолет.

"Помислих си, че животът ми ще приключи. Беше ужасно. За щастие не беше истинско оръжие, иначе нямаше да съм сред живите", заяви шокираният актьор, който игра смайващо добре нацистът - ловец на глави, в "Гадни копелета" на Тарантино.

По време на инсценирания опит за убийство Валц бил пред микрофоните с актьора Даниел Отьой, като щом видели мъжа, двамата се втурнали да търсят прикритие из декора на предаването.

След настъпилата за кратко паника стрелецът бил заловен от полицаи и охранители. Освен пистолета той носел още нож и бутафорна граната. Мъжът е разпитан, но до момента не се съобщава какви са били мотивите му да стреля.

По време на инцидента в най-голямата зала "Люмиер" се е прожектирал филмът "Минало" на иранския режисьор Асгар Фрхади. Стрелбата обаче е станала на километър от кинодвореца и зрителите на са я чули. "Няма и няма да има никакви промени в програмата на кинофестивала", заяви говорител на кинофорума след инцидента. След като се възстанови от шока, Валц, който е жури на фестивала заедно с Никол Кидман и Стивън Спилбърг, каза, че е по-добре и дори успя да върне усмивката върху пребледнялото си лице.

Полицията вече втори ден има грижи с бляскавия кинофестивал. В четвъртък бижута на обща стойност над 1 милион долара бяха откраднати от хотелска стая във френския град. Накитите, собственост на "Шопар", са били предназначени да бъдат заемани от филмовите звезди, участващи на фестивала, тъй като марката е дългогодишен партньор на елитното събитие. Идеята е всеки, който минава по червения килим, да е окичен със скъпарските бижута. Именно заради това мнозина започнаха да подозират грабежа по-скоро като инсценировка с цел реклама на луксозните бижута.

Любимата на Гетсби: Холивуд рядко пише добре за жени

Кери Мълиган, фината блондинка, която изигра Дейзи в новия филм "Великия Гетсби", беше едновременно бляскава и критична. "Аз съм голяма късметлийка с ролите, които получавам. Но истината е, че Холивуд рядко пише интересни женски роли и ние често изпадаме в трудни ситуации", жалва се красавицата. Мълигън се появи в изящна черна рокля и събра погледите на феновете, които чакаха за автограф.

"Виждам адски много добри актриси, които нямат вина за провалите си. Просто са малко сценаристите, които пишат добре за жени. Винаги те канят заради външния вид, което, общо взето, прави жените в киното взаимозаменяеми. И замяната става - когато натрупаш години", така Кери осъди собствения си бизнес.

40 000 паунда за проститутка на феста

Елитната проституция разцъфтява здраво покрай луксозния Кан. Цената на някои от най-скъпоплатените жрици достига до 40 000 паунда, съобщи "Фокс Нюз" и пусна материал за момиче, което откровено признава за професията си, а после се оттегля в покоите на бизнесмен в хотелската му стая. От телевизията пуснаха интервю с Ели Наха, една от най-прочутите "маман", която бе заловена през 2007-а за сводничество.

"Понякога цените достигат 40 000 паунда. Най-щедри са арабите, които оставят космически суми, понеже ценят най-много платените сексуслуги", издаде Ели. "Гардиън" пък писа, че голяма част от жриците, носещи си доходи от висшите гости на фестивала, са момичета, получили фалшиви обещания за кинослава. "После обаче влизат в обичайната схема на пари и насилие и после с годините се примиряват, без да могат да се измъкнат от порочния кръг", твърди изданието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай