Неделя,

Стефан Диомов за Ковид: Битката беше жестока

От: Агенция Стандарт -
198
Стефан Диомов за Ковид: Битката беше жестока
A
A
A

Композиторът Стефан Диомов се лекува от Ковид-19 в Инфекциозно отделение на Бургаската болница, след като няколко дни се опитал да се справи с вируса вкъщи. "Удари ме доста силно, битката беше жестока. Сега съм добре, усмихнат съм. Лекарите тук са прекрасни", коментира той в ефира на bTV.

Композиторът постъпва в медицинското заведение със задух и силни болки в стомаха и белите дробове: "Бях доста обездвижен. Тук ме докараха с количка. Дойдох навреме, въпреки че предният ден имах отрицателен тест. Да се чуди човек".

Диомов разказва, че има голям доверие на лекарите в болницата и специално на екипа на д-р Йотов, които се грижат за него. Седмица след постъпването си се чувства добре и очаква скоро да го изпишат.

Творческият дух у него обаче явно не може да бъде съборен дори от Ковид-19. Докато се лекува в болницата Стефан Диомов написва и нова песен.: "Белите стени ме стимулират - ту мечтая, ту си спомням забравени неща. Болничното отделение е интересно с това, че те провокира към какви ли не мисли".

Времето в болницата използва и за да дописва спомените си. Композиторът смята да издаде втора част на книгата си: "Имам нужда от това да разказвам и да споделям небивалиците си".

Равносметката, която си дава, оставайки в болница с Ковид-19, e, че има още какво да направи: "Тук се превръщаш в едно силно, истинско същество. В болницата правилата се спазват, което ме кара да бъда оптимист. Тук има дисциплина и единомислие. Хубаво ще е така да бъде и в истинския живот".

Призивът му към хората е да бъдат особено внимателни и да се пазят. Според музиканта вирусът може да бъде много страшен: "Хора, вразумете се, опасността е голяма, пазете се". 


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com