Старите приятели се събират в Бургас

Хитове и изненади ще звучат в Летния театър на 19 август

Старите приятели се събират в Бургас | StandartNews.com

Вдъхновяваща музика и извисяваща поезия на някои от най-големите родни композитори и лирици ще звучат в Бургас на 19 август. Тогава в Летния театър от 20 часа под открито небе се събират певци от тежката артилерия, за да доставят наслада на ценителите, зажадняли в жегата за стойностни културни изживявания и качествени арт постижения. Страхотното шоу ще се случи под наслова „Старите приятели“. Спектакълът ще започне тъкмо с едноименната песен на Стефан Диомов по стиховете на Михаил Белчев, като микрофонът ще хване бащата на „Тониките“. Бардът на България ще продължи с култовите „В полумрака на спомена“ и „Не остарявай, любов“. Той ще излезе и в дует с Кристина Белчева, която пък е подготвила солова изненада: премиерното изпълнение на „Лудост“ - на Асен Масларски по текст на Венета Вълева. Масларски на свой ред ще извиси глас в тандем с Милица Божинова. Йорданка Христова ще се развихри така, както само тя си може. Откакто реши, че ще пътува за прощални гастроли по света, Данчето е в супер форма и у нас. Богдана Карадочева и Стефан Димитров ще вдигнат адреналина на публиката с безсмъртните им „зелени“ шлагери. Нели Рангелова и Джина Иванова също обещават свежарски летни емоции. Специалният гост Недялко Йорданов ще бъде в компанията на стария си приятел и съучастник в творчеството  Хайгашод Агасян. Двамата ще предложат храна за душата на феновете си. Изключителният китарист Георги Денков и вокална формация “Фортисимо” са още в афиша на мащабното събитие. Водещ е Драго Драганов – половин бургазлия, половин варненец - който и ще пее. Финалът ще е зрелищен - всички заедно ще вдигнат Летния театър на крака отново със "Старите приятели".
Билетите са на лятната каса „Часовника“, в Ticketportal.bg, Office 1 super store.
„Няма нищо по-ценно от приятелството.  Затова избрах този слоган“, коментира организаторът и продуцент на мащабния концерт Михаил Белчев, който - както винаги - държи в дирижираните от него представления изящната словесност да бъде съчетана с перфектна мелодия. Спектаклите, които той прави през последните сезони, са истински триумф на българския талант в думите и нотите. Прочутият артист тези дни има още един празник - на 13 август ще полее пореден рожден ден. По традиция напоследък шампанското ще гръмне във Варна – в тесен дружески кръг, който обаче ще спази ЧРД-церемонията до най-големи подробности. На трапезата почетното място е за любимата тъща на Белчев.  
Въобще през август светската черноморска програма на Мишо Белчев и съпругата му Кристина е силно сгъстена. Двамата винаги са били посрещани край брега по всички правила на петзвездния статут. Синът им Константин пък е кръстник на Радослав, сина на Камелия и Добри Йорданови. Свещенодействието, на което момчето на бившата зам.кметица по културата в Добрич, ще бъде официално въведено във вярата, е навръх Голяма Богородица  в храма „Свети Свети Константин и Елена“ в едноименния курорт. В графика на Белчеви е и гостуването на професор в НАТФИЗ Сияна Търколева, създател и ръководител на легендарната група „Мечо Пух“.    

Йорданка Христова както винаги е в стихията си

Мишо Белчев и стария му приятел и колега Стефан Димитров - двамата са автори на някои от най-големите хитове в БГ попа


Страхотната Богдана Карадочева, която неотдавна празнува рожден ден

Мишо Белчев е свързан с Бургас и морето още от онзи паметен миг, в който с незабравимата Мария Нейкова печелят първа награда на "Златният Орфей" в Слънчев бряг със "Закъснели срещи" през 1969-а 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай