Съпругата на Стинг посреща филмови звезди в Иския

Дарина Павлова и Ави Лернер в почетния борд на Ischia Global Film&Music Fest 2021

Съпругата на Стинг посреща филмови звезди в Иския | StandartNews.com

За 19-ти пореден път в красивия пристанищен град Иския (Италия) от 18 до 25 юли ще се проведе Ischia Global Fest 2021, който събира знаменитости от световната филмова и музикална сцена, обявиха организаторите на ежегодното събитие.

„Ischia Global Fest  2021 ще бъде фестивал на прераждането, уверени сме, че масовата ваксинация ще помогне да се ускори възобновяването на филмовата и развлекателна индустрия“, заяви в съобщение до медиите музикалния продуцент Тони Ренис, един от президентите на форума. Към него тази година ще се присъединят британската актриса и продуцент Труди Стайлър, която е съпруга на Стинг, както и италианската актриса Каролина Роси – дъщеря на легендарния филмов режисьор и сценарист Франческо Рози.

Очаква се по време на фестивала да има премиера на много игрални филми, които ще бъдат представени за първи път в Иския. В програмата ще бъдат включени и редица концерти, изложби, филмови кръгли маси, както и панорами на напуснали ни вече творци от света на киното и музиката. Всички събития ще се случват при спазване на всички противоепидемични мерки и под надзора на Червения кръст на Италия. Повече подробности относно филмовата програма и гостуващите холивудски звезди ще бъдат съобщени през месец май.

„Изключително сме щастливи от факта, че също през месец юли ще се проведе и филмовия фестивал в Кан, а точно след неговият финал, именно ние ще поемем щафетата в Иския. Това ще позволи на много творци от света на киното и шоубизнеса да се придвижат от Лазурния бряг до бреговете на Сицилия, а всички гости ще имат възможност да разгледат и да се полюбуват на красотите на Прочида, разположен в Неаполския залив, който беше обявен за Италианска столица на културата  през 2022 година“, сподели Ренис.

И тази година в почетния борд на фестивала присъстват имената на Дарина Павлова, продуцента Ави Лернър, Черил Буун Исаак – бивша шефка на Академията за филмови изкуства и науки (AMPAS), холивудския продуцент Марк Кантън с филмография от над 400 игрални филма („300“, „Хрониките на Спайдъруин“, „Невъзможно бягство“, „Война на боговете“), италианската легенда Франко Неро, датския режисьор Биле Аугуст, италианския продуцент Андреа Лeрволино и канадския режисьор и сценарист Пол Хагис.

През 2020 година, въпреки възникналата пандемия от Ковид-19, фестивала се проведе в съкратен вариант и имаше своята дигитална секция. С нея организаторите целяха да подкрепят целия регон Кампания и Южна Италия като безопасно място за туризъм и релакс.

фотокредит: press center Ischia Global Fest

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай