Sprite Graffiti Fest ще освежи Борисовата градина

Sprite Graffiti Fest ще освежи Борисовата градина | StandartNews.com

София. Единадесетото издание на Sprite Graffiti Fest ще се проведе тази събота, 21-ви юни, в столичния парк Борисова градина.

Освен традиционната графити битката между десетимата най-добри изгряващи графити артисти от цялата страна, тази година ще има и графити уъркшоп за начинаещи на възраст между 12 и 16 години.

Официалното откриване е в 17 часа, когато започва музикалната програма с леките летни ритми на Ogi23. Легендарното хип-хоп дуо DRS ще ги последва на сцената, а DJ Sava ще се погрижи за всички, които имат сили да танцуват до края. Графити доайените Arsek, Erase и Goat са ментори на уъркшопа и членове на журито.

Графити битката, или Sprite Graffiti Battle, е състезание, в което участват графити артисти и отбори от цялата страна. Десетте финалисти са подбрани след предварителен конкурс за скици, който бе проведен на фейсбук страницата на феста.

В събота участниците ще бъдат оценявани от жури.

Първата дисциплина в състезанието е рисуване на цветна скица във формат А4 на тема FRESH START.

Втората се нарича throw up и трябва да бъде завършена в рамките на 60 секунди от всеки участник. Тя представлява бързо нахвърляне със спрей върху стена на дума или число, съставени от не повече от два-три символа.

В последния кръг състезателите прерисуват цветната си скица от първи кръг върху стена с размери 5 m х 2 m. Всички категории се оценяват отделно. Участникът с най-висок общ резултат става шампион. За него и за класираните на второ и трето място има материални награди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай