Сочна тийнейджърка прави революция в Тексас

Сочна тийнейджърка прави революция в Тексас  | StandartNews.com

"Вярвам, че всеки писател има по една книга, над която работи наум през целия си живот. За мен това е "Бухтичка", казва Джули Мърфи пред списание Publishers Weekly малко след като правата за публикуването на втория й роман са откупени в над 20 страни по света още преди официалната му премиера в САЩ.

Главната героиня е 16-годишната Уилоудийн Диксън-Уил, а действието се развива в тихо провинциално градче в щата Тексас, където никога нищо не се случва. Единственото голямо събитие е ежегодният местен конкурс за красотa, чийто председател е майката на Уил. Макар да е "самопровъзгласила се дебелана", Уил никога не се е чувствала некомфортно в собствената си кожа. Наричана на галено Бухтичка, Уилоудийн е самоуверена, силна и абсолютно безстрашна. Докато не среща атлетичния и напълно очарователен Бо.

"Бухтичка" излиза в момент, когато обществената представа за красота получава значителен отпор - списание People публикува корица с Тес Холидей, звезда от социалните мрежи и plus size модел, а списание Seventeen заявява, че повече няма да обработва с фотошоп снимките на моделите си, за да изглеждат по-слаби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай