Слай: Животът удря най-силно

Култовият актьор става на 75

Слай: Животът удря най-силно | StandartNews.com

На 6 юли своя 75-ти рожден ден празнува една от най-големите екшън звезди в историята на киното – Силвестър Сталоун. Роден през 1946 година в Ню Йорк, САЩ, той добива световна популярност с ролите си във филмовите поредици "Роки" и "Рамбо".

Слай има европейски корени, като е наполовина италианец. Баща му Франк е роден в Италия, като през 1930 година се мести в САЩ. Майка му пък е наполовина французойка и наполовина германка.

Като тинейджър Сталоун бил много буен. 10 пъти го гонили от училище. На 15-годишна възраст попада в училище за проблемни деца, където започва да се занимава със спорт и театър. На 16 години започва да се занимава с културизъм.

Ако не беше станал актьор, Силвестър Сталоун може би днес щеше да е известен престъпник. Така смята самият той. Откровенията са по повод първата му роля на големия екран в еротичния филм "Италианският жребец" (1970). За два снимачни дни получава 200 долара. В този момент е без пукнат грош и дом. Нощувал е по автобусните спирки.

„Изборът ми беше или да се снимам в този филм, или да ограбя някого“. Звездата, създал преди 40 години Роки Балбоа, един от най-обичаните образи в световното кино, и "Рамбо", стигна и до България. Слай докара у нас най-големите екшън звезди от близкото минало за снимките на "Непобедимите" и продължението му.

"Нито аз, нито ти, нито който и да е било може да удря толкова силно, колкото животът може. Но не става въпрос за това, колко силно удряш, а за това колко силно можеш да бъдеш ударен и въпреки всичко да се изправиш и да продължиш напред", гласи една от най-прочутите мисли на Слай.

Той има 3 брака зад гърба си и 5 деца. С третата си съпруга Дженифър Флавин е вече повече от 25 години. Яростен привърженик е на републиканската партия в САЩ. Признава, че когато има време, гледа европейски футбол. Фен е на английския Евертън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай