Шведска актриса играе Ейми Уайнхаус

Шведска актриса играе Ейми Уайнхаус | StandartNews.com

Шведската актриса Нуми Рапас, известна от фантастиката "Прометей", ще изиграе трагичната история Ейми Уанхаус в предстоящ биографичен филм за певицата. Режисьор и сценарист на лентата ще бъде ирландката Кирстен Шеридан. В момента продуцентите водят преговори с бащата на певицата Мич Уайнхаус, който държи правата за използване на песните й. Мич остана особено недоволен от документалния филм "Ейми", дело на режисьора Асиф Кападия, който бе представен тази година на фестивала във Кан. Тогава бащата остро разкритикува лентата, която според него е недостоверна и преднамерено насочва вниманието върху наркозависимостта на Ейми

Той бе недоволен, че филмът не показва други важни страни от живота и характера й, като чувството й за хумор. Новият художествен филм обаче би могъл да поправи биографичните дефекти и затова Кирстен и Нуми разчитат особено на помощта на бащата на Уайнхаус.

Ейми Уайнхаус се присъедини към мрачния клуб "27" - на световни звезди, отишли си преждевременно на тази възраст, през 2011 година. Тогава певицата почина от смесване на наркотици с алкохол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай