Шок! Отиде си обичан български певец

Той бе едва на 38

Шок! Отиде си обичан български певец | StandartNews.com

Внезапно почина тенорът Христо Ганевски, солист на Държавна опера Варна. Той бе едва на 38 години. Поклонението ще бъде на 3 юни от 11.00 часа в Ритуалната зала на Централните гробища, съобщиха от екипа на операта.

Роден във Варна, приключил НУИ "Добри Христов" и Музикална педагогика в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", той извървя целия си креативен път във Варненската опера. Постъпва като хорист през 2009 година, а след блестящото му преобразяване в ролята на Граф Монте Кристо в международната премиера на едноименния мюзикъл през 2016 година е назначен за солист.

На оперната сцена Христо Ганевски построи забележителни облици като Абдало в "Набуко", Император в "Турандот", Принц Ямодоро в "Мадам Бътерфлай", Вестител в "Аида", Улдино в "Атила", Артуро в "Лучия ди Ламермур", Бенволио в "Ромео и Жулиета" и други Аплодирахме го на сцената и в редица оперни и оперетни концерти, измежду които "С музиката на Щраус", "Латино пристрастености" и други.

"Христо Ганевски трябваше да взе участие и в церемония концерта "Tutto Verdi", който на 16 юни ще открие XIV издание на Опера в Летния спектакъл.

Вместо това, ще го изпратим с болежка и горест във безконечния му път... Почивай в мир, приятелю! Съболезнования на околните!", това написаха сътрудниците му от варненската опера. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай