Шерлок Холмс с трогателно писмо до Дядо Коледа

Нека децата по-дълго останат деца, написа световноизвестният британски актьор Бенедикт Къмбърбач

Шерлок Холмс с трогателно писмо до Дядо Коледа | StandartNews.com

Британският актьор Бенедикт Къмбърбач, който се прочу из цял свят като Шерлок Холмс, доказа, че не само децата вярват в чудесата навръх Рождество. Всяка година в Лондон в рамките на Letter Live известни личности четат писма пред публика, а сега Бенедикт тиражира своето трогателно и проницателно открито послание до Дядо Коледа.

"Скъпи Дядо Коледа,

приятелите ми ме накараха да ти пиша… Трябва да ти призная, че не знаех как точно да започна. Може би защото, подобно на повечето възрастни, ми е неловко да те моля за каквото и да било – все пак времето ни с теб отдавна отмина. Сега ние сами си купуваме подаръците, сами контролираме съдбите си, поемаме отговорност за нашите действия и живеем в свят, който сами създадохме… Затова не ни е работата да те молим да помагаш с околната среда, кризата с бежанците и войните. Господ ни е свидетел обаче – нуждаем се от цялата помощ, която можем да получим във връзка с тези сътворени от хората проблеми. Естествено, не е като да не си състрадателен и изпълнен с веселие. Страхотен си. Въпреки, че костюмът ти е оцветен по различен начин според различните корпорации и си обявен за незаконнороден, за да можеш да олицетворяваш един полудял материализъм. Нищо, че произходът ти вероятно се крие в някой езически друидски ритуал, отдалечен мисловно на хиляди километри от желания от типа на левитиращи скейтбордове…

Онези възрастни, които по един циничен начин изтъкват всичко това, след като някога са вярвали в теб, губят времето на всички. Защото ти не си за тези възрастни. Ти си за децата. Децата, които се нуждаят от малко магия в свят, където границите между невинността и отговорността, между игривото въображение и студените препятствия, поставени от възрастните, постепенно се скъсяват. Точно затова се обръщам към теб за помощ. Дай на децата повече време да бъдат деца. Удължи моментът на тази магия, на тази игривост. Разсей ги от реалностите на този полудял свят, за да могат да се смеят без дъх, а не се давят от сълзи.

Обърни внимание особено на онези, които се грижат за семействата си, страдат от някаква болест, изпитват глад, живеят в бедност. Особено на онези, които се крият в сгради, докато над главите им валят бомби, или треперят от страх и студ, натъпкани в лодка, с която да избягат от екологична катастрофа или война. Моля те, помогни световете им да бъдат озарени с радост и надежда".
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай