Семейството изпълни последната воля на Мориконе

Корифеят беше погребан на частна церемония

Семейството изпълни последната воля на Мориконе | StandartNews.com

Енио Мориконе беше погребан в тесен семеен кръг в Рим, предаде агенция АНСА. Церемонията се е състояла в гробището "Лаурентино" в южните покрайнини на италианската столица. На мястото на гроба ще бъде изградена семейна гробница, пише БТА.

Според официалното съобщение причината за смъртта на музикалния гений са последиците от падане, при което е счупил бедрена кост. Както стана ясно, Мориконе описа в завещанието си, че желае да бъде погребан на частна церемония само от приятели и близки, за да не безпокои никого. "Енио Мориконе почина", беше препечатан от италиански и чуждестранни вестници.

Мориконе е автор на над 500 филма и сериали, на класически композиции и аранжименти за естрадни песни. Сред най-запомнящите се негови произведения са тези от филмите "Добрият, лошият и злият", "Имало едно време на Запад" , "Ново кино Парадизо" и др.. През 2016-а той печели "Оскар" за оригинална музика за филма "Омразната осморка" на Куентин Тарантино. Преди това е номиниран пет пъти. През 2007-а Мориконе получи почетна награда "Оскар" за цялостната си кариера. Лауреат е също на награди "Златен глобус", "Грами", БАФТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай