Сближаване! Гърция пуска култов турски тв сериал

Сериалът е бил закупен от гръцки канал и ще се излъчва под заглавие "Семейни тайни"

Сближаване! Гърция пуска култов турски тв сериал | StandartNews.com

Култовия турски тв сериал “Присъда”, който от началото на тази година неотменно държи първенството в рейтингите (миналия месец надмина другия култов сериал "Момичето на прозореца") предстои да се излъчва и на гръцки екран.

Според информация във вестник "Миллиет" сериалът е бил закупен от гръцки канал и ще се излъчва под заглавие "Family Secrets" ("Семейни тайни").

"Присъда" се излъчва по турския канал Д. Сериалът е заснет от известната филмова компания Ай япъм, която преди това засне някои от най-харесваните сериали, които се излъчиха в десетки страни, включително и в България - "Пепел от рози", "Листопад", "Вътрешен човек".

На последния кинофестивал в Кан, където бе представен “Присъда”, сериалът привлече изключително внимание и е бил закупен от редица страни в Латинска Америка, а също САЩ, Израел, Кипър, Румъния, Грузия и сега от Гърция, съобщиха от Ай япъм.

Главните роли в "Присъда" се изпълняват от Пънар Дениз, която е в ролята на млада адвокатка, Каан Урганджъоглу - прокурор, Мехмет Ак Полат - прокурор, Угур Полат - адвокат, Угур Арслан - полицейски комисар, Хюсеин Авни Далян - полицейски шеф и др.

Сюжетът на "Присъда" разказва за адвокатката  Джейлин и прокурорът Ългаз, които се борят за справедливост, но с различни методи. Съдбата пресича пътищата им и ги свързва в  повратен момент, който никога не са очаквали да срещнат, поставя на изпитание истините, които са смятали за незаменими дотогава и те се оказват в море от тайни, в което не знаят как да плуват.

В същото време сериалът поставя и такива болезнени въпроси като тези за отговорността на правосъдните служители в случаи, когато са замесени техни близки, или на полицаи, чиито близки се оказват в престъпни действия, или на адвокати, защитаващи близки, замесени в престъпления, има ли право и доколко индивидът да раздава правосъдие вместо оторизираните органи или да прикрива престъпление, жената-прокурор и нейната лична сигурност и т.н.

В “Присъда” се сблъскват действията, възгледите, моралните устои на няколко поколения, които са с различни насоки и това го прави още по-интересен и ексклузивен. Сценарист е най-известната турска сценаристка Сема Ергенекон, която е авторка на "Перла", "Сълза" и други сериали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай