Само ярки цветове - носят енергия и успокояват, съветват експертите

Само ярки цветове - носят енергия и успокояват, съветват експертите | StandartNews.com

Ярките цветове са големият лукс и най-желаната глезотия във всекидневието. Те не само могат да превърнат най-скучната жена в интересна дама, но и са заредени с флуидите на силна енергия. Затова главната роля в гардероба и грима трябва да бъде заделена винаги за тях.

Овациите си струват. Зеленото е без конкуренция - във всички възможни нюанси. То излъчва бодрост и жизненост - неизчерпаем източник на светлина и изисканост. Един каки или милитъри костюм, в който доминира баграта на природата, винаги е на мода. Бижутата от изумруди "отварят" всяко излъчване. Блондинките могат да комбинират зеленото върху лицето си с кафява спирала и перлено розово червило, а брюнетките - с черна и коралов гланц. Според психолозите визията в зелено провокира доверие и висок рейтинг в публичните изяви.

Синьото, което доста време беше незаслужено детронирано, от три сезона насам преживява уникален ренесанс. Изследвания доказват, че 40 процента от жените в света са готови да се закълнат в него по всеки повод - и най-вече, когато търсят хармонията между "аз"-а си и заобикалящата ги действителност. И тъй както Валентино е некоронованият крал на червеното, така Джорджо Армани е всепризнатият властелин на синьото. Едва ли има друг дизайнер, който така перфектно и перфидно да го ситуира върху тялото и аурата на евите - романтични ансамбли, вечерни и разголени рокли, ретро костюми. Когато го използваме в макиажа обаче, не бива да забравяме, че подчертава тъмните сенки и дребните бръчици.

Затова пък розовото заличава всички следи от умората. То релаксира в детайли - сложете го върху скулите си, устните и клепачите в първата секунда, в която почувствате недостиг на душевна и физическа свежест. Акцентира върху нежни тен на блондинките, превръща брюнетките в изкусителки, но обезличава червенокосите. Розова копринена риза може да се носи от сутрин до вечер, а пинко феерията и воланите свалят поне десет години от възрастта.

Оранжът е другият господар на модерната визия - нахъсва, стимулира, оптимизира. Става и за плаж, и за вечерно парти. Отлично понася бродерии, дантели и скъпарски огърлици. Момичешките мъниста в любимия тон на Пипи Дългото чорапче също не са за пренебрегване. Стои божествено на сините очи. Ако искате да сразите някой мачо, комбинирайте с бежов или бял молив. Златистият оранж направо сразява, когато се постави във вътрешните ъгли на очите и в центъра на долната устна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай