Само звезди в Нощта на театрите

Десетото издание е на 19 ноември

Само звезди в Нощта на театрите | StandartNews.com

Европейската инициатива Нощ на театрите ще отбележи своята юбилейна десета година у нас и на 19 ноември ще събере в едно вълнуващо събитие стотици съдържания в десетки български градове. Посланието е "През девет нощи в десетата“, защото „да пътува човек в нощта е страшно.  Луната създава безброй пътеки. И повечето не водят никъде. Но в останалите нощта е скрила всичките си тайни, цялата си мъдрост. Да минем през девет Нощи ни научи на много неща. Най-вече, че по време на Нощта си е страшно интересно и неповторимо.“

Някои от най-известните родни творци застават зад каузата, като за първи път като посланици на акцията се включват драматургът Александър Секулов, режисьорът Антон Угринов и актьорите Владимир Михайлов и Виттория Николова.  Останалите лица на театралната Нощ са Галин Стоев, Явор Гърдев, Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Дарин Ангелов, Христо Петков, Деян Ангелов, Георги Златарев, Константин Еленков, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев, Силвия Петкова, Боряна Братоева, прима балерината Марта Петкова и премиер-солистът Никола Хаджитанев. Всички те ще участват в емблематичния проект „Нощни персонажи“, който ще поднесе нова серия от вълнуващи фотографии. Изложбата на Диляна Флорентин и Цветан Игнатовски ще е в Градинката пред Народния театър през ноември.

Над 480 000 зрители се наслаждаваха и преживяваха театралното изкуство в изминалите девет издания.

Зад идеята за Нощ на театрите стои Елеонора Роси - режисьор, актриса и преподавател в консерваторията в Льо Ман, Франция. Нощта е иновативна интерпретация на театралното пространство с подчертан образователен елемент. Нейната мисия е да показва тематичната креативност във всички форми, привличайки публики от всички възрасти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай