Рут Колева с концерт на живо от Мексико

На 6 юни в URBO певицата ще представи за първи път пред публика новия си сингъл и испанска версия на хита си „Близо“

Рут Колева с концерт на живо от Мексико | StandartNews.com

След три месеца принудителна изолация в селцето Ел Куйо на полуостров Юкатан, Рут Колева намери начин да се срещне с българските си фенове. Певицата ще изнесе концерт на живо от Мексико на 6 юни, събота, от 21.00 часа, който ще се излъчи безплатно онлайн в сайта на URBO (urboapp.com), а също във Facebook страницата и YouTube канала на популярната платформа. 

Освен най-големите си хитове, Рут е подготвила специални изненади за почитателите си. За първи път пред публика, тя ще представи акустична версия на новия си сингъл „Candy Coated“,  който излиза след няколко седмици, както и хита „Близо“ на испански език. Концертът ще бъде безплатен, като жест към феновете на Рут в България. Желаещите да я подкрепят ще могат да закупят виртуален билет от платформата на URBO.

Да направи онлайн концерт е поредното от серията предизвикателства, с които Рут се сблъсква в последните месеци. В Ел Куйо тя пристига в началото на март с намерението да остане само за няколко дни, но кризата, предизвикана от Ковид-19, я превръща в постоянен жител на мексиканското селце. Въпреки че интернет връзката в района е слаба, а токът спира често, Колева е доволна от изолацията си.

„Имах време да чета, да пиша музика, да се наслаждавам на малките неща в живота, да се храня здравословно и да плувам всеки ден на един прекрасен безлюден плаж“, споделя певицата. Междувременно тя успява да научи испански и започва да работи с местен музикант, от чието студио ще се излъчи концертът.

В средата на юни Рут се надява да може да пътува от Мексико към САЩ, където има ангажименти около първия сингъл от предстоящия нов албум. Събитието на 6 юни ще даде шанс на почитателите й в България да се срещнат с нея в разгара на натоварената й програма.

„Липсват ми приятелите и публиката, но не знам кога ще успея да се върна в България. В средата на юни излиза първият сингъл от новия ми албум и трябва да съм отново в САЩ. Надявам се да успея да се прибера след месец и да направя концерт на морето“, признава Рут.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай