Режисьорът на "Заразяване" поема Оскарите

Претендентите за наградите ще станат ясни между 1 и 5 февруари

Режисьорът на "Заразяване" поема Оскарите | StandartNews.com

Американският режисьор Стивън Содърбърг, чийто филм от 2011-а "Заразяване" тази година се възприе като предвестник на пандемията от новия коронавирус, ще е продуцент на 93-ата церемония по връчването на наградите "Оскар", съобщи ТАСС, като цитира информация, разпространена на сайта на Американската академия за киноизкуство.

Със Содърбърг ще работят канадският продуцент Джеси Колинс и американската му колежка Стейси Шер. И тримата никога досега не са участвали в постановката на традиционните годишни церемонии за наградите "Оскар", пише БТА.

"Предстоящата церемония е идеален повод за иновации и преосмисляне на възможностите, които дава това шоу. Нашият звезден отбор ще носи пряка отговорност за изпълнението на тези задачи", заявяват ръководителите на американската киноакадемия Дейвид Рубин и Доун Хъдсън.

Содърбърг, който е известен с продукциите "Ерин Брокович" (2000), "Трафик" (2000), "Бандата на Оушън" (2001), е носител на награда "Оскар" за режисура от 2001-а за филма "Трафик".

Американската киноакадемия отсрочи церемонията по връчването на наградите "Оскар" от 28 февруари за 25 април 2021-а заради пандемията. Претендентите за наградите ще станат ясни между 1 и 5 февруари догодина, а късата листа в различните категории ще бъде обявена на 9 февруари. На 15 март  ще бъдат обявени номинациите за престижните награди.

Междувременно в интервю за АП режисьорът казва, че пандемията е показала ясно това, което казва и историята - че хората са дълбоко ирационални същества. Содърбърг бе начело на комисията на гилдията на режисьорите в САЩ, която изработи правилата за работа на снимачните площадки по време на пандемията. Пред АП той казва, че пандемията изобщо не е забавила работата по снимките на филма му "No Sudden Move" в Детройт. "Без значение какво казват останалите, твърдя, че когато си на снимачната площадка, няма начин да осигуриш социална дистанция. Невъзможно е. Това е мравуняк. Затова хората в този мравуняк трябва да се подлагат на тест три пъти седмично и резултатите да излизат за 24 часа", казва режисьорът. Всички участващи в продукцията били настанени в един хотел.

"Най-важното е да има талантливи хора, които създават добри неща", отговаря Содърбърг на въпроса как вижда Холивуд след две-три години. "В това се състои бизнесът. Можете да говорите за икономически сили, за траектории, тенденции и какво ли още не, но основното е, че са нужни талантливи хора, които правят добри неща."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай