Разтърсващи думи на Христо Мутафчиев към актьорите

Благодаря Ви, че сте част от този живот!, написа шефът на Съюза на артистите в България

Разтърсващи думи на Христо Мутафчиев към актьорите | StandartNews.com
  • Благодаря Ви, че сте част от този живот!, написа шефът на Съюза на артистите в България

Този театър ще продължи да живее. Благодаря Ви, че сте част от този живот! Честит Световен ден на театъра! Това са част от разтърсващите думи на големия българския актьор Христо Мутафчиев, председател на Съюза на българските артисти, към гилдията, която днес празнува при спуснати завеси.

ВИЖ ОЩЕ: Театърът празнува при спуснати завеси

Днес няма да можем да се съберем заедно, днес няма да празнуваме едновременно по онзи начин, по който сме свикнали досега, защото днес ще бъде различно, написа още Мутафчиев. И допълни: „Нека останем в домовете си и да празнуваме заедно, но поотделно! Така трябва сега. Необходимо е, за да запазим това, което имаме, да съхраним всичко, което ни е завещано, а това е важно за всички, за поколенията, които идват след нас и за бъдещето на театъра. И след този труден момент ще продължим заедно с разбиране, търпение и талант.”.

Ето какво още гласи посланието на Христо мутафчиев, публикувано на страницата на Съюза на артистите в България:

Театърът е древно изкуство. В България театърът се е родил по време на турското робство. Дори ми е трудно да си представя какво им е струвало на тогавашните българи да проявят подобна дързост.

Театър е имало много преди да се появят световните религии – будизъм, ислям и християнство. Театърът, който толкова обичаме и без който не можем, е преживял много и е оцелял до днес. Този театър ще продължи да живее.

Благодаря Ви, че сте част от този живот!

Честит празник!

Христо Мутафчиев, Председател на САБ

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай